En restauranganställd får ingen lön och hittar den perfekta hämnden

av sofia

06 Juni 2023

En restauranganställd får ingen lön och hittar den perfekta hämnden
Advertisement

Att komma överens med kollegor eller arbetsgivare är inte alltid lätt. Det finns många situationer som sätter tålamodet på prov i dessa arbetsrelationer och det är inte självklart att det alltid går att hantera på ett smidigt sätt. Sedan finns det dagar, eller specifika händelser, som verkligen inte bidrar till arbetstagarens eller arbetsgivarens välbefinnande.

Det kan finnas många anledningar: från arbetstider som inte respekteras - både från den ena sidan till den andra - till lön som är för låg för det som görs, eller återigen till bristande respekt och så vidare. Ändå finns det människor som år efter år trots allt håller sig lugna och inte klagar, medan det finns andra som ibland bara inte kan stå ut längre. Den här historien är ett exempel på det.

via New York Post

New York Post/Youtube screenshot

New York Post/Youtube screenshot

Historien utspelade sig i Chicago, USA, där en av de anställda på en snabbmatsrestaurang utförde en genomtänkt hämndaktion på grund av chefens beteende, som enligt hans mening var felaktigt. Den sistnämnde skulle tydligen inte ha betalat ut den senaste månadslönen till sin anställde, vilket gjorde honom väldigt upprörd och hämndlysten.

Den anställde mannen som var trött på att vänta och förmodligen behövde de pengarna, bestämde sig för att hämnas. Utan att säga något gick mannen en helt vanlig dag till sin arbetsplats och släppte ut all sin ilska. Han gjorde inget fysiskt mot kollegor eller chef, utan han tog ut det på allt runt omkring sig: mat och olika föremål.

Han började kasta mat i luften och på marken, klippte av elektriska ledningar, rev ner möbler och hyllor och förstörde allt i sin väg. En riktig katastrof för ägaren till restaurangen som plötsligt såg sin arbetsplats vändas upp och ner.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vi känner inte till skälen till att den anställdes lön ännu inte betalats ut och inte heller vad som hände efter polisingripandet, det som är säkert är dock att en viss etisk kod bör respekteras på jobbet. Detta gäller inte bara de anställda, utan också och framför allt cheferna.

Att förvänta sig mycket av människor utan att belöna dem på rätt sätt är aldrig okej. De anställda är de som konkret hjälper varje företag att gå vidare och utan dem skulle arbetsgivarna inte kunna tjäna på något sätt. Det är därför du alltid bör respektera dem och vara korrekt.

Men det fungerar inte alltid så bra som man skulle vilja och arbetsvärlden är verkligen tuffare än man tror. Det är därför det kan hända att en anställd tappar tålamodet och agerar som huvudpersonen i denna berättelse. Inte för att det är rätt, men ibland kan det kanske vara förståeligt. Vad tycker du om allt detta?

Advertisement