Hon är sjukskriven men chefen fortsätter att kontakta henne angående problem på arbetet så kvinnan hämnas genom att blocka honom

av sofia

08 Mars 2023

Hon är sjukskriven men chefen fortsätter att kontakta henne angående problem på arbetet så kvinnan hämnas genom att blocka honom
Advertisement

Många uppskattar känslan av lättnad som kommer när man lämnar kontoret efter en lång dag på jobbet. När tiden som du måste vara tillgänglig är över kan du äntligen ägna dig åt din fritid och dina intressen, eller så borde det i alla fall vara. Vissa kan tyvärr, även efter att ha utfört sina dagliga uppgifter, tvingas behöva ta hand om situationer och problem på jobbet som är svåra att komma ifrån, särskilt om det är chefen själv som begär det.

Det här är fallet med en ung anställd vid namn Vanessa som fick meddelanden från sin chef trots att hon faktiskt var hemma och var sjukskriven.

via Mirror

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Den unga kvinnan fattade då ett drastiskt beslut för att få respekt och berättade om det på sociala medier: "Jag blockade min chef via telefon så att han inte kan kontakta mig medan jag inte är på jobbet. Idag är jag sjukskriven och hemma och av någon anledning kände han behovet av att smsa mig om arbetsuppgifter”, förklarar Vanessa.

Den unga kvinnan betalar 45 dollar i månaden för att ha en personlig mobiltelefon och en för jobbet: "Även om min chef vet att han inte bör sms:a mig på mitt personliga nummer gör han ändå det ibland. Så idag blockade jag det", sa hon. Användarna kommenterade omedelbart hans berättelse och stöttade hans drastiska och modiga beslut.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Faktum är att många användare har lämnat uppmuntrande kommentarer till Vanessa: "Jag förstår dig, han är inte din vän och du är inte på jobbet", skrev en kille. Någon undrade varför kvinnan måste betala för en företagstelefon och tyckte att det var orättvist: "Ditt företag borde betala för den telefonen", kommenterade en tjej. "Jag vet att de borde! Men på det här sättet behöver jag inte ens svara i telefonen", svarade Vanessa.

En annan kvinna gav en annan typ av råd: "När jag ser affärssamtal ignorerar jag dem och låtsas som att jag inte har sett dem. Du kan prata med mig när jag är där, inte när jag är ledig." Slutligen fanns det andra som var oroliga för de eventuella följdera sav en sådan gest: "Jag är uppriktigt nyfiken: hur behåller du en god arbetsrelation efter detta?", frågade en användare.

Gjorde hon rätt eller överdrev hon lite i sitt sätt att reagera?

Advertisement