Chefen ber sina anställda avstå sina semesterdagar för att hjälpa en kollega i svårighet

av sofia

21 Februari 2023

Chefen ber sina anställda avstå sina semesterdagar för att hjälpa en kollega i svårighet
Advertisement

Alla har inte turen att arbeta för förstående, empatiska och samarbetsvilliga chefer. Vi hör ofta att det är skillnad på "chef" och "ledare" och det är verkligen sant: en chef befaller, tar åt sig äran för framgångar och anser att de anställda bör utnyttjas för att uppnå ett visst mål. En ledare involverar, uppmuntrar, delar företagets framgångar och gör sina anställda till en del av projektet, som ett riktigt team.

Uppenbarligen verkade företaget som denna berättelse handlar om inte ha en ledare, utan en man som sökte efter det mest bekväma sättet att spara pengar på utan att dock säga det öppet. Låt oss förklara närmare.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

En anonym användare delade på det välkända forumet Reddit ett meddelande som dök upp på anslagstavlan på hans arbetsplats, som åtföljde fotot av meddelandet med följande kommentar: "Jag är mållös. Det här är patetiskt".

Meddelandet som satts upp på anslagstavlan sa följande: "Kära medarbetare, Vi har en anställd sedan lång tid tillbaka, med 17 års tjänst, som har varit inlagd på sjukhus och kommer att behöva genomgå rehabilitering i flera månader. Hon har förbrukat alla sina semesterdagar och hennes sjuktillstånd är på väg att löpa ut. Som ni säkert kan föreställa er har detta kostat hennes familj en betydande summa pengar. Om någon av er vill donera en eller flera dagar av era semesterdagar, vänligen meddela biträdande chefen för ekonomitjänster skriftligen tack för att du tog dig tid", åtföljd av ordförandens och verkställande direktörens underskrift.

Detta fick inte bara de anställda att rynka på näsan då de kände sig indragna i en fråga som inte berörde dem, utan även alla de som läste inlägget. Många uttryckte sig på ett sarkastiskt och kritiskt sätt och hävdade att företaget betedde sig orättvist mot de anställda.

Advertisement
Reddit

Reddit

Enligt människor använde cheferna dem för att begränsa utgifterna genom att utnyttja deras pliktkänsla och empati för en medarbetare i svårighet. Om någon av de andra anställda skulle ha offrat några deras semesterdagar, skulle de högre uppsatta personerna inom företaget inte ha behövt betala de dagar under vilka deras kollega inte skulle ha varit närvarande. "Tillåt mig att få dig att känna dig skyldig genom att få dig att göra något som i slutändan skulle vara billigare för mig", skrev en användare som låtsades vara chefen för företaget.

Det finns också de som inte blev förvånade över denna händelse, och hävdade att många företag utnyttjar denna typ av "moralisk utpressning" för att låtsas vara förstående och undvika onödiga utgifter. Arbetsgivaren kunde helt enkelt fortsätta att betala sin sjuka medarbetare utan att be andra arbetare att offra sin semester.

Vad tycker du om saken?

Advertisement