En 13-åring hittar ett ovanligt jobb som tillåter henne att tjäna circa 20 euro i timmen

av sofia

30 Mars 2023

En 13-åring hittar ett ovanligt jobb som tillåter henne att tjäna circa 20 euro i timmen
Advertisement

Ibland tenderar vi att underskatta ungdomars kreativitet genom att felaktigt tro att de – eftersom de är väldigt unga – inte har tillräcklig mognad för att utveckla ett projekt och följa det för att se det växa. Men detta stämmer ofta inte för det finns mycket envisa barn som kan visa för vuxna att de är perfekt kapabla att driva ett litet företag.

Detta vet Ben Adler mycket väl, en 13-årig entreprenör som lyckas tjäna upp till 27 euro i timmen efter att ha fått en enkel men lönsam idé när han fick höra att han var för ung för att hitta ett jobb.

via 7news

Advertisement

I had the great pleasure of meeting young Ben Adler today what a cracker of a young fella, sorry should say...

Pubblicato da Cr Jim Magee su Giovedì 9 marzo 2023

Ben, som är bosatt i Brighton, en förort till Melbourne i Australien, ville hitta ett jobb under sommarlovet, men ingen ville anställa honom för ett deltidsjobb. Trött på att ständigt bli avvisad av restauranger, barer och olika företag började han studera sitt område och undrade vad han kunde vara användbar som. Efter att ha pratat med sin farfar bestämde sig Ben för att erbjuda sina tjänster för att måla om husnummer på trottoarerna till hus.

"Jag har hittat det perfekta sättet att tjäna lite pengar och göra en användbar tjänst för samhället. Jag tar ut 20 euro för varje målningsarbete och min hjälp är definitivt praktisk för räddningstjänsten, förare av matleveranser och alla de som försöker hitta ett husnummer på natten. Jag har alltid velat ha mitt eget företag, eftersom mina föräldrar och många av mina familjemedlemmar har det" säger Ben.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Till en början började tonåringen ge sig till känna genom att knacka på grannarnas dörrar. Senare fortsatte han driva sin verksamhet varefter ryktet spreds från mun till mun, men kunde så småningom utöka sin kundkrets genom grannskapets Facebook-sidor. Till och med borgmästaren i Glen Eira, Jim Magee, anlitade honom för att måla ett gatunummer till hans hus: "Han kom i tid och var artig, artig och absolut professionell när han gjorde sitt jobb. Han är ett nöje att göra affärer med", kommenterade han ...

13-åringen klarar av att jobba upp till 20 timmar på helger och färdas i snitt cirka fem mil på cykel för att nå kunder och återvända hem. "Jag tar mig tid att applicera mer än ett lager färg och gör vanligtvis två målningsjobb i timmen. Tack vare detta arbete kan jag redan spara pengar till universitetet och köpa min egen bil så fort jag är myndig", förklarade Ben. Han har minst sagt en känsla för affärer, håller du inte med?

Advertisement