Ett par får ett brev med klagomål angående deras hus utseende, så grannarna går samman för att hjälpa dem

av sofia

25 April 2023

Ett par får ett brev med klagomål angående deras hus utseende, så grannarna går samman för att hjälpa dem
Advertisement

Dagens samhälle tenderar ofta att dra förhastade slutsatser, att alltför lätt uttrycka "åsikter" om andras liv. Men som du vet, bör man aldrig döma en bok efter dess omslag och historien om Jimmy och Marilyn Curcuru är ett utmärkt exempel för att påminna oss alla om att innan du uttalar dig om någon annan bör du känna till hela situationen först.

Paret har bott i samma hus i Gloucester, Massachusetts, USA, i över femtio år. Där uppfostrade de tre barn och var länge aktiva medlemmar i samhället och ägarna till ett lokalt litet företag.

via CNN

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Tyvärr tvingade livet dem att möta många svårigheter och paret kunde inte längre hålla huset i perfekt skick. Jimmy, 71 år gammal, var tvungen att stänga sitt lilla företag på grund av hälsoproblem och Marilyn fick samtidigt diagnosen multipel skleros och var nu sängliggande. Ett av parets tre barn, Lyanne, bestämde sig därför för att sluta sitt jobb för att ta hand om sina föräldrar, men ekonomiskt var det verkligen inte lätt att sköta underhållet för familjehemmet, så dess skick försämrades med tiden.

Familjen har aldrig varit nöjd med deras hems tillstånd. Makarna kände sig skyldiga, men förväntade sig inte att någon annan skulle få dem att må ännu sämre. En dag fick de ett anonymt brev i sin brevlåda. "Snälla måla mig", löd lappen skriven av någon som tyckte att "man mår dåligt av att titta på det".

Jimmy sa att han till en början var chockad: "Inte av brevet, utan av det faktum att det var anonymt. De hade inte ens modet att skriva under en sådan förolämpning... Det var fegt av dem att skriva ett sådant brev", kommenterade Jimmy. När parets dotter, Michelle, fick höra talas om brevet ville hon dela händelsen på sociala medier.

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

"Till min oroliga granne, tack för att du talade om för mig att mitt hus behöver målas om. Gissa vad? Jag vet om det. Jag har försökt fixa det i nästan fyra år. Jag åker själv ofta förbi andras hus som liknar mitt och undrar vad som händer i deras liv. Jag dömer dem inte, eftersom jag inte vet vad de går igenom", skrev Michelle tydligt. Hon var upprörd och berättade om alla hälsoproblem och ekonomiska svårigheter som hennes familj tvingades möta. Inlägget spreds omedelbart på sociala medier och hundratals människor ingrep för att hjälpa familjen. Till och med borgmästaren i Gloucester, Sefatia Romeo Theken, kom personligen förbi för att se om hon kunde hjälpa till.

En man som heter Rob Cluett startade till och med en insamling på nätet för att hjälpa dem och samlade in nästan 80 000 dollar på bara några dagar. "Facebook-inlägget skrevs samma dag som det hände, så vår första tanke var ilska, speciellt för min syster som bor i huset med dem och som har gjort så många uppoffringar", förklarade Michelle. "Men allt eftersom veckorna går och med hjälp av samhället spelar det ingen roll vem som skrev lappen längre. Vi vill njuta av kärleken och stödet från denna fantastiska stad vi bor i. Jag vill tacka alla för allt de har gjort och kommer att göra”, tillade han.

Tack vare alla donationer blev huset faktiskt helt ommålat och familjen lyckades till och med byta ut fönstrena efter 50 år. Ett fantastiskt exempel på hur det krävs mer empati och mindre arrogans för att göra denna värld till en bättre plats.

 

Advertisement