Familjen tar pengar för hennes brors bröllop från studiekassan så hon anmäler dem

av sofia

31 Mars 2023

Familjen tar pengar för hennes brors bröllop från studiekassan så hon anmäler dem
Advertisement

Familjeband är unika och speciella, men mycket komplicerade och ofta tenderar vi att försöka förbise personlighetsskillnaderna för att upprätthålla lugnet mellan släktingar. Vad kan man dock göra när ens föräldrar börjar visa en tydlig preferens för ett barn snarare än ett annat, till exempel genom att "skada" en av de två ekonomiskt till förmån för den andra?

Detta undrade en ung kvinna som bestämde sig för att ställa sin familj inför domstol efter att ha upptäckt att de använde hennes universitetsfond för att betala för hennes brors bröllop.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min faster öppnade sparkonton för alla sina kvinnliga släktingar – i vår kultur värderas inte flickors utbildning högt och hon tyckte att det var fel. Hon bodde hos sin pappa i London där hon fick sin utbildning. Hon gick på universitetet och blev en läkare. Hon gifte sig med en engelsk man, de flyttade till Usa och hade ett fantastiskt liv. Hon finansierade utbildningen för så många syskonbarn som hon kunde", förklarade den unga kvinnan och tillade att hon har ärvt en del av den förmögenheten som en fond för att kunna gå på universitetet.

"Mina föräldrar kunde komma åt kontona som skapades för min syster och mig och använde dem för att betala för min brors bröllop. Min syster bryr sig inte eftersom hon gifte sig två år efter gymnasiet och har aldrig brytt sig om att examen. När jag tog examen gick jag till banken för att ta ut pengar för skolan och allt var nästan borta. Det fanns ungefär 13 000 dollar kvar. Jag frågade mina föräldrar om det och de sa att de behövde pengarna och de hade tagit dem. Jag blev rasande. Jag hade tagit ett studielån och flyttat hemifrån”, fortsatte den unga kvinnan att berätta.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan kände sig bedragen och bestämde sig för att stämma sina föräldrar för att kunna få de sista återstående 13 000 dollarna och betala åtminstone en del av sina universitetsstudier. "Hela min familj är emot mig. Min bror ringde mig och erbjöd mig att betala för min universitetsutbildning under förutsättning att jag släpper stämningen. Jag svarade att jag är villig att acceptera så länge det finns ett juridiskt bindande kontrakt. Han definierade mig ett monster för att jag inte litar på honom”, avslutade den unga kvinnan och frågade människor på nätet om råd om hur hon skulle hantera situationen.

Användarna höll helt med henne och rådde henne att inte lita på dem och hålla fast vid sina krav: "De sa ingenting till dig när de tömde sparkontot med pengarna som var avsedda för dina studier, du kan inte lita på dem", skriver en kille. Håller du med?

Advertisement