Hon söker ett nytt jobb, men upptäcker sedan att annonsen kommer från hennes företag

av sofia

05 Mars 2023

Hon söker ett nytt jobb, men upptäcker sedan att annonsen kommer från hennes företag
Advertisement

Att hitta ett jobb är verkligen en viktig milstolpe, men alla borde ha ett minimum av ambition som driver dem till att gå vidare inom sin karriär eller, varför inte, försöka hitta ett bättre jobb än det nuvarande.  Detta sökande är helt legitimt och hjälper människor att alltid känna sig nöjda med sina yrken.

Men gör man när man av misstag skickar en jobbansökan till företaget man redan arbetar för? Detta hände Rachel McIlravey, en ung kanadensisk fastighetsmäklare som delade sin historia på sociala medier om hur hon blev "lurad" av sin arbetsgivare.

via Dailydot

Rachel förklarade ironiskt på sociala medier hur hon av misstag skickade in en ansökan till sitt eget jobb. "När jag av misstag sökte mitt eget jobb för att företaget jag jobbar för anställde under ett annat namn", står det i inlägget som delas av tjejen, som har nått över 1 miljon visningar.

Den unga medarbetaren avslöjade också för sina följare vilka konsekvenser hennes arbetssökande fick. "Jag hade en ordentlig pratstund med vd:n", berättar hon. Naturligtvis var hennes överordnade inte glada över att upptäcka Rachels vilja att byta jobb och gav henne en ordentlig föreläsning. Senare lyckades den unga kvinnan hitta ett nytt jobb, som hon definierade som "mer passande för mina behov".

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Rachels fans har kritiserat hennes tidigare arbetsgivare för att de skällde på henne för att hon letade efter ett annat jobb: "Det är otroligt hur djärv din arbetsgivare är att tro att hans anställda inte borde vara öppna för bättre möjligheter, samtidigt som de vägrar betala sina anställda ordentligt", kommenterade en ung man. En annan instämde i hans uttalande: "En vd som tror att företagets anställda inte söker andra jobb är bara fånig."

En annan delade en liknande upplevelse: "Mitt jobb var att anställa någon för att göra samma jobb som jag, men med högre lön. Så jag sökte. Man måste bekämpa orättvisor med samma medel."

Har du någonsin hamnat i en liknande situation och i så fall hur löste du det?

Advertisement