En pilot ändrar rutt för att visa passagerarna det förtrollande norrskenet

av sofia

24 April 2023

En pilot ändrar rutt för att visa passagerarna det förtrollande norrskenet
Advertisement

De som älskar att resa vet vilken upplevelse det är att inte bara att besöka nya platser och träffa alla sorters människor, utan också att bli överraskad och få chansen att bevittna något otroligt som bara ett fåtal människor har turen att se i livet. Kanske rör det sig om en speciell föreställning, någon tillfällig händelse på en speciell plats eller ett naturfenomen som bara inträffar i sällsynta fall.

Allt detta hände passagerarna på ett EasyJet-flyg som avgick från Reykjavik på Island och var på väg till Manchester. Människorna ombord på planet hade möjligheten att få uppleva en unik händelse, och allt detta tack vare pilotens beredskap som ändrade sin rutt något för att ge en fantastisk gåva till resenärerna.

via Metro

Adam Groves/Twitter

Adam Groves/Twitter

Berättelsen blev känd för allmänheten tack vare några foton som cirkulerade på sociala medier där något otroligt visades och berättades. Adam Groves har till exempel valt att lägga upp tre bilder på sitt Twitterkonto där ett magnifikt norrsken syns tydligt.

Efter resan med sin flickvän Jasmine berättar 27-åringen från Lymm, Cheshire, att han hade valt just den platsen för att kunna bevittna den atmosfäriska händelsen "på nära håll" och dra fördel av dess magi för att be kvinnan att gifta sig med honom. Tyvärr hade himlen varit molnigare än väntat och deras önskan hade inte uppfyllts, åtminstone inte förrän de klev ombord på planet.

Advertisement
Adam Groves/Twitter

Adam Groves/Twitter

"Vi hade flugit i ungefär en halvtimme, när piloten sänkte ljusen inne i flygplanet och vi började se ljusshowen - sa mannen - I början hade bara de som satt på planets vänstra sida kunnat se norrskenet och vi, tyvärr, var i motsatt riktning och hade riskerat att missa det igen, om inte piloten hade bestämt sig för att vända”.

Genom att göra en 360°-tur som varade mindre än 10 minuter kunde var och en av passagerarna bevittna detta underbara naturfenomen. Det stämmer visserligen att landningen blev något försenad på grund av denna omväg, men vi är säkra på att ingen av passagerarna hade något att klaga över när de väl anlände till sin destination.

När allt kommer omkring, vem skulle inte vilja bevittna något så vackert och fullt ut njuta av vad naturen har att erbjuda oss? Dessa personer fick möjligheten, också och framför allt tack vare pilotens vänlighet och intuition.

Har du någonsin sett norrskenet?

Advertisement