En 6-årig pojke ritar en karta för "tandmusen": "Så slipper du tappa bort dig eller bli upptäckt"

sofia

05 Juni 2021

En 6-årig pojke ritar en karta för "tandmusen": "Så slipper du tappa bort dig eller bli upptäckt"
Advertisement

Alla barn börjar vid någon tidpunkt under sin barndom tappa sina mjölktänder. Det är ett fysiologiskt fenomen, som inte är kopplat till någon specifik ålder, eftersom vissa barn tappar sin första tand vid 5-års ålder, medan andra fortsätter att behålla alla 20 mjölktänder upp till 7-års ålder. En sak som är säker är dock att alla, förr eller senare, har bett tandfen att ge dem några mynt i utbyte mot tanden. I vissa länder finns "tandmusen", men innebörden förändras inte. Det är en fantasifigur som uppfanns för att lindra missnöjet hos barn och få dem att tro att de får en liten gåva varje gång de tappar en tand. Santino, ett 6-årigt argentinskt barn, bestämde sig för att vänta på tandmusen, men  för att vara på den säkra sidan skrev han ett brev med mycket specifika instruktioner!

via Facebook / Semiología y GrafoGarabatos

Advertisement
Facebook / Semiología y GrafoGarabatos

Facebook / Semiología y GrafoGarabatos

Santino kunde inte lägga sin tand "under kudden" i väntan på att musen skulle komma, eftersom han hade tappat den i diskhon. Detta fick dock inte bli ett hinder för att få besök från den så Santino skrev ett personligt brev riktat direkt till den ökända tandmusen: "Kära mus, godnatt. Låt mig få tala om för dig att jag tappade ännu en tand igår. Sedan ville jag göra rent den men den gled ur min hand och hamnade i diskhon. Kan du leta efter den? Och om du hittar den kan du då lämna lite pengar åt mig? Tack." Brevet, som redan bara med dessa ord är bedårande tar inte slut här. Barnet skrev faktiskt en liten begäran och ritade en "detaljerad" karta över rummen i sitt hem.
 
 
 

Viralistaa

Viralistaa

"Jag lämnar en karta så att du inte går vilse. Gå inte in i mammas rum för hon är väldigt rädd för möss" Det här är den lilla Santinos söta begäran, som var otålig att få en belöning i utbyte för sin tand, men samtidigt mycket uppmärksam på mammans behov, som är livrädd för möss. Hans brev och kartan över hans hem vann många människors hjärtan, som alla uppskattade pojkens kreativitet och omtanke för sin mammas känslor. Brevet publicerades bland annat av den mexikanska grafologen Atzimba Prescott, som förutspådde en ljus framtid för lilla Santino utifrån tolkningen av hans författarskap. Han skulle kunna bli en arkitekt och säkert också en person med en god förhandlingsförmåga.

Inlägget fick mycket uppmärksamhet och flera människor ville ge Santino en gåva för sin tappade tand.

Advertisement