En hund som nyss har fött valpar får hjälp av en gås för att ta hand om sina ungar - TittaPaVideon.se
x
En hund som nyss har fött valpar får…
När blicken säger allt - 16 roliga bilder som visar att även djur bli svartsjuka

En hund som nyss har fött valpar får hjälp av en gås för att ta hand om sina ungar

15 Juni 2021 • Av sofia
2.149
Advertisement

Modersinstinkt är inte bara en mänsklig egenskap utan också något som vi har gemensamt med många djurarter. När en unge blir föräldralös finns det faktiskt inget som säger att ett exemplar av en annan art inte kan bestämma sig för att "ta ansvar" och därför ta hand om den som om den vore dens egna unge. Det är därför vi ibland till exempel stöter på söta bilder av hönor som tar hand om hundvalpar. Historien vi vill berätta för dig idag handlar inte om ungar som har förlorat sina föräldrar, utan om ungar som förutom sin mamma, en fantastisk samojedhund, också har fått en fantastisk barnvakt i form av en gås!

Videon på Viral Paws, där en gås tar hand om några nyfödda valpar, nästan som om den hade för avsikt att låta mamman vila, har blivit viral för att den är så otroligt gullig. Den bedårande lilla samojedhunden har fött sju fantastiska valpar och precis som alla mammor är hon lite utmattad efter förlossningen, men det betyder inte att hon inte orkar sköta den dagliga amningen för alla sju ungar. Visst skulle dock lite vila då och då inte skada och det är här som hennes vän gåsen kommer in i bilden, en aldrig tidigare skådad "barnvakt"!

Mamma gås vaktar ungarna när de sover och ser till att allt är okej och att ingen av dem har något problem. Men gåsen tittar inte bara på dem utan håller dem även varma när de vill ta en tupplur och deras mamma inte finns där. På videon finns det faktiskt en scen där den bedårande gåsen verkar "kasta" en gummikula i riktning mot ungarna, nästan som om den ville leka med dem. I en annan scen verkar hon nästan räkna dem för att försäkra sig om att alla finns där, precis som en riktig mamma skulle göra.

Advertisement

De tillhör visserligen inte samma ras, men det spelar ingen roll, för modersinstinkten verkar övervinna alla slags hinder. Om du vill se vad en gås som barnvakt är kapabel till är allt du behöver göra att titta på den söta videon.

Tags: DjurSötaBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack