Mamma och dotter sover i bilen så polisen bestämmer sig för att hjälpa dem och göra något speciellt för den lilla flickan

sofia

29 Januari 2023

Mamma och dotter sover i bilen så polisen bestämmer sig för att hjälpa dem och göra något speciellt för den lilla flickan
Advertisement

Poliser är auktoritära personer med ansvar för att upprätthålla lagen och hålla medborgarna säkra, men de är fortfarande människor: någons barn, syskon, vänner eller föräldrar och ofta tenderar vi att inte tänka på det faktum att de kan vara individer som är minst lika empatiska och förstående som alla andra.

Ett exempel på sådan medmänsklighet finner vi i Kalifornien i USA. När en polis vid namn Pricer, 38 år gammal, och hans partner Scott Marsh fick i uppgift att undersöka ett misstänkt fordon, förväntade de sig inte att hitta en 11-årig flicka där inne.

via Usa Today

Advertisement

Facebook - Huntington Beach Police Department

Den lilla flickan bodde i en bil med sin mamma och verkade väldigt rädd: "För en 11-årig flicka kan det vara pinsamt att prata med en polis, men jag försökte bryta isen och få henne att känna sig bekväm med mig. ", förklarade Pricer. Vid det tillfället tog polisen en krita och började rita rutorna i "Hoppa hage"-spelet på trottoaren, men den lilla flickan kunde inte spelets regler. Så polisen bestämde sig för att visa henne.

Medan Pricer underhöll den lilla flickan passade officer Marsh på att prata med den lilla flickans mamma vid deras bil för att ta reda på om de kunde vara till hjälp på något sätt. Efter att förstått hennes svåra situation kontaktade de sin avdelnings arbetsgrupp för hemlösa för att hitta en omedelbar boendelösning för henne. Under tiden använde Pricer leken för att försöka börja kommunicera med den lilla flickan i lugn och ro och lätta på stämningen.

Facebook - Huntington Beach Police Department

Den söta leken filmades och delades på Facebook av Huntington Beach Police Department.
videon ser man Pricer förklara och visa spelets regler: "Okej, dina fötter rörde vid strecket, men jag låter dig komma undan för att det är första gången”, säger polisen i videon som har nått 1,7 miljoner visningar.

Advertisement

This morning an officer checked on a suspicious occupied vehicle in the area of Graham and Edinger. During his investigation he learned the people in the vehicle were a mother and her 11 year old daughter and they had been living out of their car. The officer contacted our Homeless Task Force to help arrange housing. As the officer worked on housing arrangements with the mother, another officer on scene, Officer Pricer, began displaying his expertise in hopscotch to the daughter. #Copslovehopscotch

Pubblicato da Huntington Beach Police Department su Mercoledì 30 marzo 2016

Tack vare vänligheten och medmänkligheten hos dessa två poliser kommer flickan och hennes mamma att ha möjlighet att hitta ett mer lämpligt boende än sin bil och kommer alltid att minnas det söta sättet på vilket mannen lyckades ge barnet ett leende, trots den svåra perioden hon gick igenom.

Advertisement