Ett barn ringer polisen för att han behöver hjälp med läxorna

av sofia

18 November 2022

Ett barn ringer polisen för att han behöver hjälp med läxorna
Advertisement

Vad gör man när man har problem? Det självklara svaret är att man ber om hjälp. Beroende på problemets omfattning söker faktiskt de flesta instinktivt stöd från myndigheterna när de hamnar i en särskilt svår situation. Apropå detta finns det en liten pojke från São Vicente, på landsbygden i São Paulo, Brasilien, som tog denna sociala norm bokstavligt. Ställd inför ett "stort problem" bestämde han sig för att be militärpolisen om hjälp. Poliserna blev dock förvånade när de fick reda på den verkliga orsaken till hans begäran, men de backade trots allt inte.

via Revistacrescer.globo.com

En kväll som många andra, efter en sedvanlig kontroll utförd på en socialcentral i området, fick officerarna från 39:e militärpolisbataljonen i inrikesministeriet besök av ett barn på gatan, nära hans hem: "Så fort den lilla killen såg oss kom han fram och sa att han hade ett stort problem att lösa", sa en polis. "Militärpoliserna erbjöd sig att hjälpa honom, men de förväntade sig inte att "problemet" skulle vara ett "matteproblem" som han hade svårt att lösa och därför behövde hjälp", sa de.

Faktum är att pojken uppriktigt sa följande till poliserna: "Ni är militärpoliser och ni löser alla problem. Det var därför jag kom till er. Det här är ett svårt matematiskt problem!". Han öppnade sin skrivbok och visade dem vad han hade svårt att lösa. Polismännen befann sig i slutet av skiftet och eftersom det just då inte fanns några akuta fall, log de och tog sig tid för att hjälpa den lilla medborgaren och lyste upp hans anteckningsbok med sina ficklampor för att hjälpa honom att utföra sin skoluppgift. Den mycket söta scenen förevigades med hjälp av några bilder, som senare delades på Facebook.

Advertisement

Inlägget gick världen runt på mycket kort tid och rörde många Facebook-användare: "Det finns många bra poliser, som verkligen vill hjälpa samhället. De hedrar uniformen de bär! Vilken härlig inställning. Gud välsigne dig varje arbetsdag," skrev en person. "Tack för din ödmjukhet och service till samhället", tillade en annan.

"Mållös! Älskade pojkens sätt att be om hjälp och poliserna som sedan hjälpte honom! Underbar inställning från båda sidor", skrev en ung kvinna. "Det är så vi borde känna inför vår militärpolis, likaså detta barn. En eloge dessa poliser som såg det här barnets goda intentioner", tillade en annan person.

Advertisement