Han ser en tonåring som säljer sina skor för att hjälpa sin syster i svårighet och erbjuder honom att betala mer

av sofia

01 December 2022

Han ser en tonåring som säljer sina skor för att hjälpa sin syster i svårighet och erbjuder honom att betala mer
Advertisement

Ibland ställer livet oss inför några riktigt svåra utmaningar och vi tvingas ofta göra uppoffringar för att kunna övervinna även de mörkaste perioderna, men som tur är gör slumpen ibland att vi kan ta ett andetag och le igen, trots de ansträngningar som just genomförts. Detta är vad som hände med en mycket ung kille, som kom hade bestämt sig för att sälja sin samling av favoritskor på gatan för att hjälpa sin familj. Den här killen uppmärksammades av en YouTuber känd som "Deno 10K" som bestämde sig för att hjälpa honom och stötta honom i en av de svåraste ögonblicken av hans liv.

via YouTube / Deno10k

Advertisement
YouTube / Deno10k

YouTube / Deno10k

"Jag lade märke till den här killen som stod helt ensam på en parkeringsplats med ett hopfällbart bord. På bordet stod några skor fortfarande i sina lådor, alla förvarade prydligt. Jag gick fram och han introducerade mig entusiastiskt för sina produkter. Han hade flera typer av skor. Han hade Timberlands, ett par Jordans och andra skor som uppenbarligen alla var i hans storlek", säger Deno till 10K.

"Han sålde några par skor för mindre än hundra euro. Han bad mig hela tiden köpa. Hans otålighet fick mig att tro att han var en bedragare. Jag kände dock att det fanns en speciell anledning bakom hans beteende, så jag började fråga varför han sålde bra skor till ett så lågt pris”, fortsatte han. Efter viss motvilja berättade killen sin historia: hans syster råkade tyvärr ut för en olycka där hennes bil förstördes. Sjukhusräkningarna hopade sig och familjens besparingar tog slut snabbare än väntat.

Advertisement

"I ett ögonblick av sårbarhet anförtrodde den lilla killen mig att han funderade på att begå småbrott för att lösa sina problem, men till slut tog hans moral överhand och han bestämde sig för att offra sin skosamling för att göra sin familj stolt", berättar YouTubern. "Han gick så långt som att säga att han var villig att sälja alla sina skor för bara 300 euro. Då sa jag till honom att jag aldrig skulle ha kunnat ta ifrån honom skorna."

Killen, som förståeligt nog kände sig frustrerad och besegrad, respekterade Deno 10K:s beslut. Han var dock inte redo för vad som sedan skulle hända: YouTubern tog fram en bunt sedlar och gav den till killen. Den förvånade unge mannen sa till honom att han inte kunde acceptera en sådan stor summa pengar, men Deno 10K insisterade på att han skulle ta emot dem, eftersom "Ödet betalade honom för hans goda vilja och integritet under en mycket svår period". Vid det tillfället tackade den unge mannen och tog emot donationen.

Vi önskar den här killen lycka till och hoppas att han kommer att återbetala så fort han kommer att vara i ett situation där han har möjligheten att göra det.

Advertisement