En 6-årig pojke blir retad i skolan för att han har nagellack, men hans pappa försvarar honom på nätet

av sofia

12 December 2022

En 6-årig pojke blir retad i skolan för att han har nagellack, men hans pappa försvarar honom på nätet
Advertisement

Mobbning är ett mycket välkänt och omdiskuterat fenomen särskilt under de senaste åren och i alla sammanhang. Vi utgår från familjen för att sedan gå vidare till skolan och ser på så sätt till att öka medvetenheten bland barnen. Faktum är att det är av avgörande vikt att de förstår vikten av att inte bete sig illa mot andra och att inte skämta eller retasom det sårar människor runt omkring dem.

I det fall vi ska berätta om nu har något litet men mycket betydelsefullt hänt. I centrum av berättelsen står en 6-årig pojke och hans pappa som bestämde sig för att dela deras berättelse på webben för att få folk att reflektera kring detta ämne.

via @dougweaverart/Tik Tok

Advertisement
@dougweaverart/Tik Tok

@dougweaverart/Tik Tok

Doug Weaver är bildlärare och pappa till Finley, en 6-årig pojke som precis har börjat grundskolan. Enligt mannen har hans son alltid varit ett stort fan av färger och konst, samt älskar att måla sina naglar såväl som att rita. Det stämmer. Barnet tycker om att se sina händer färgade och detta har aldrig orsakat honom några problem. Åtminstone tills han kom in i en lite äldre åldersgrupp.

Att gå i grundskolan innebar inte bara att börja på en ny skola, utan också att behöva ta itu med frågor som legat vid sidan av fram till dess. I en video som lades upp på pappa Dougs Tik Tok-konto berättade mannen hur hans son roade sig med att färga naglarna under en helg och hur han gick till skolan nästa dag utan att ta av sig det. Detta hade sedan tydligen uppmärksammats av hans vänner, tyvärr på ett negativt sätt.

Advertisement

"Han kom hem i måndags och berättade att 3 av hans 11 klasskamrater hade retat honom för hans händer", sa mannen. "Han svarade att det inte finns några saker som bara pojkar kan göra och inte ens de som bara flickor kan göra. Vi frågade honom vad de svarade" - fortsatte Doug - "Han sa att två förblev övertygade om det de sagt, medan den tredje reflekterade över saken och höll med honom."

Tydligen kan det, som det ofta händer, att prata och ta upp ett ämne skapa en givande diskussion – om än begränsad, med tanke på åldern – och öppna upp för nya tolkningar av verkligheten.

Klippet som lagts upp av denna förälder har setts av över 1 miljon människor och fått massor av kommentarer. Några av dem höll med Doug om att prata om vissa frågor trots barnets ålder, medan andra kritiserade honom hårt. För honom var risken att förvirra barnet. "Hur kan jag göra det här om jag bara säger att det inte är rätt att reta honom för att han bär nagellack?" - svarade mannen.

Hans avsikt var att säga högt att andra inte ska pressas för det de gör, för det som intresserar dem och för hur de framställer sig själva i de mest skilda sammanhang. "I grund och botten - avslutade mannen - är det bara färg på naglarna, inget mer".

Vad tycker du?

Advertisement