Hennes dotter reagerar när en tjej mobbar henne: "Jag är så stolt över dig"

av sofia

25 Mars 2023

Hennes dotter reagerar när en tjej mobbar henne: "Jag är så stolt över dig"
Advertisement

När man blir förälder är det alltid svårt att förstå vilken väg man ska välja när det gäller uppfostran av sina barn. Särskilt om det är det första barnet och man inte har någon tidigare erfarenhet är det inte någon självklarhet att veta vilken riktning man vill ta och du kan riskera att göra mer eller mindre stora misstag eller göra val som kanske delas eller inte delas av andra.

I en liknande situation befann sig mamman som är huvudpersonen i denna berättelse, som delade med sig av sina tankar på Twitter och detta utlöste en enorm debatt mellan de som höll med henne och de som ansåg att hennes åsikt var överdriven. Men låt oss förklara närmare vad vi pratar om.

via Daily Mail

Advertisement

Bianca Austin är en 35-årig brittisk tvåbarnsmamma som gjorde ett inlätt på sitt konto som bokstavligen delade hela webben i två delar. I sitt inlägg erkände den här mamman: "Efter veckor av mobbning från samma tjej, många telefonsamtal till skolan och ingen förändring, reagerade idag min dotter efter att ha blivit retand ännu en gång och konfronterade sin mobbare fysiskt. Jag är väldigt stolt över henne". Raka ord som inte lämnar utrymme för missförstånd och som har väckt en enorm debatt.

Många av de cirka 2 miljoner användare som läste inlägget sa att de höll med kvinnan och hävdade att, om du inte får hjälp i skolan, är det enda sättet att bekämpa och stoppa mobbning att försvara dig själv. Å andra sidan har det funnits de som har kritiserat det hårt och hävdat att om vi uppmanar ungdomar att reagera på ett våldsamt och fysiskt sätt är detta inte idealiska lösningen på problemet.

Advertisement
Bianca Austin/Twitter

Bianca Austin/Twitter

"Även reaktioner som dessa riskerar att bli mobbning och inget annat" - hävdade en användare - "Mobbning är skadligt och skapar många problem, men din dotter borde inte ha agerat på det här sättet" - skriver en annan. Meddelanden som inte har gått obemärkt förbi och som Bianca har bestämt sig för att bemöta.

"Jag skulle vara nyfiken på att veta vad du skulle föreslå som en lösning på mobbning - svarade vår huvudperson - skolan kunde inte göra någonting, det felaktiga beteendet förstörde min dotters psykiska hälsa och påverkade hennes studier, vilket är det rätta sättet att agera på? Min dotter har inga dåliga avsikter, allt hon vill är att få vara ifred för att njuta av skolan. Trots detta - fortsatte hon - blev hon straffad med två dagars avstängning, medan flickan som retade henne har kunnat gå till skolan under en lång tid eftersom hennes agerande bara var verbalt och inte fysiskt”.

Vem har rätt? Att ta ställning i ämnet är inte lätt, det måste vi erkänna, och det går inte att med största säkerhet säga vad som är rätt eller fel. Naturligtvis ska unga människor aldrig uppmuntras att reagera med våld, utan att så mycket som möjligt vända sig till lärare eller andra institutioner som hanterar detta problem. Det är också sant att de som ständigt utsätts för press inte kan besyllad för att ha reagerat instinktivt i självförsvar.

Tycker du att den här mamman har helt fel eller ligger det något i det hon säger?

Advertisement