En autistisk elev misslyckas på sitt prov, men hans lärare skriver ett underbart brev

av sofia

24 Maj 2023

En autistisk elev misslyckas på sitt prov, men hans lärare skriver ett underbart brev
Advertisement

Att bestämma sig för att bli lärare numera verkar nästan som en självklarhet, ett jobb att "falla tillbaka på" för att ha en lön. Vi vet dock mycket väl att detta inte alls är syftet med ett sådant viktigt yrke och tvärtom är det en av de viktigaste som finns i världen. Att undervisa innebär inte bara att förmedla kunskap till barn och vuxna, utan framför allt att vara en vägledare för dem, en person som följer dem under deras uppväxt och som sträcker ut en hand i nöden.

Faktum är att efter föräldrarna är det ofta lärarna som tillbringar mer tid med våra barn och det är viktigt att de är tillgängliga och förstår människor som vet hur man kan göra eleverna tillfreds. Just på grund av den betydelse som denna roll spelar i samhället har vi valt att berätta en historia där något mycket vackert och djupt har skapats i relationen mellan en elev och hans lärare.

via The Guardian

Advertisement

Berättelsen utspelade sig i St Helens, Merseyside i Storbritannien, där en 11-årig pojke vid namn Ben Twist upplevde en av de viktigaste händelserna i sitt liv. Pojken led av autism och gick på Lansbury Bridge School & Sports College, där han var tvungen att göra ett prov. Testerna som genomfördes gick inte som han hade hoppats och resultaten var inte de bästa. Av denna anledning höll situationen på att ta en negativ vändning, men plötsligt klev en speciell person in och vände upp och ner på allt.

Ruth Clarkson är en av lärarna på institutet som har följt Ben redan från första början och som, när hon såg resultatet av hans prov, inte bara fyllde i sin rapport, utan ville bifoga en sammanfattning av elevens framsteg hittills. Bilden av brevet delades av pojkens mamma, Gail Twist, som sa att hon blev oerhört rörd av de vackra orden.

"Kära Ben, jag skriver för att gratulera dig till hur du hanterade dina sista års prov - börjar läraren - Årets arbete har lett till fantastiska framsteg. Jag skrev till dig och dina föräldrar för att berätta om resultatet på provet. Jag vill att du ska förstå något väldigt viktigt: dessa prov mäter bara en liten del av dig och dina förmågor - fortsatte kvinnan - De är viktiga att göra och du har hanterat dem väldigt bra, men Ben Twist är inte bara detta, du har många andra färdigheter som vi i skolan ser och värderar olika”.

Advertisement

Bland dessa underströk läraren skönheten i pojkens konstnärliga stil, hans allt större självständighet när det gäller att hantera saker, hans vänlighet, idrottsliga färdigheter och många andra egenskaper som gör honom till en underbar pojke och elev. "Vi är oerhört nöjda med de framsteg du gör - fortsätter hon i brevet - Det är dina egenheter som gör dig speciell och som kommer att göra dig till en lysande och framgångsrik ung man. Vi är stolta över dig, Ben".

Ord som påverkade inte bara den berörda personen, utan även hans familj och framförallt mamma Gail som sa att hon var både imponerad och lycklig. Att hantera ett barn är inte lätt, ännu mer när det behöver så mycket uppmärksamhet, men att veta att han i skolan är omgiven av människor som vet hur man uppskattar, stimulerar och värdesätter honom är något grundläggande för att på ett bättre sätt möta vardagen och de ständiga utmaningarna i livet.

Det finns många sådana här lärare och de är alla villiga att ge sitt bästa för att ta fram det bästa hos sina elever och följa dem steg för steg mot personligt förverkligande. Vi har därför inget annat val än att berömma professor Clarkson för sitt arbete som lärare och önska Ben en strålande framtid. Lycka till!

Advertisement