En lärare skäller ut sin elev framför alla och får sparken, men föräldrarna ber om att få tillbaka honom (+VIDEO)

av sofia

13 Februari 2023

En lärare skäller ut sin elev framför alla och får sparken, men föräldrarna ber om att få tillbaka honom (+VIDEO)
Advertisement

Att arbeta i en skola och undervisa elever är inte någon lätt sak alls. Det finns dock begåvade människor i denna värld som gör det genom att anstränga sig och framför allt gör de det med hjärtat. Ibland kan man stöta på svåra motgångar och möta situationer som det kanske inte alltid är lätt att hantera på rätt sätt. Detta gör att man som lärare kan råka göra små eller stora misstag som sätter hela karriären på spel.

Detta är exakt den typern av situation som huvudpersonen i den här historien befann sig i, som fick sparken på grund av hur han pratade med en av sina elever.

via Enlace Television

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Berättelsen utspelade sig i Cali, Colombia, där en lärare, trött på en av hans elevers respektlösa attityd, tappade tålamodet och skällde ut honom högt inför hela skolan. Ett spänt ögonblick som filmades av en av de närvarande och sedan delades på webben.

På mycket kort tid blev bilderna allmän egendom och alla kunde bevittna denna utskällning. Läraren orkade inte längre med sin elevs oförskämda sätt och höjde rösten som aldrig förr.

"Här inne får du inte uttrycka dig på det där sättet, förstår du? Den här historien har pågått sedan första dagen jag såg dig - säger läraren - jag orkar inte mer, du gör det överallt och jag vet inte längre hur och när jag ska lyckas få dig att förstå det. Du behöver inte använda det där språket i skolan. Gör det utanför, gör det med vem du vill och när du vill, så länge du inte gör det här".

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Direkta och tydliga ord som chockade och upprörde många webbanvändare. Många kritiserade mannen för att ha skämt ut killen inför alla sina kamrater och även om några närvarande applåderade och därför höll med professorn, ansåg de som såg videon inte att det var korrekt.

Ett tydligt och beslutsamt svar gentemot sin medarbetare kom också från skolans högsta ledning som valde att avskeda honom. Mannen hade gjort ett misstag och hade fråntagits möjligheten att undervisa. Vilket dock inte accepterades av de flesta av skolans föräldrar.

Faktum är att många av dem gick samman för att be om att mannen skulle återanställas och att få tillbaka honom som lärare, eftersom han ansågs vara en utmärkt lärare och framför allt för att de ansåg att hans beteende var korrekt och befogat, med tanke på den unge mannens olämpliga språk.

"AQUÍ NO SE DICE GROSERÍAS BROTHER": PROFESOR HACIA ALUMNO❗ En un colegio de Cali, padres de familia informan que un profesor les está gritando a los alumnos, como se evidencia en el vídeo. Vos qué opinas vé?🆗

Pubblicato da Cali OK Noticias su Venerdì 3 febbraio 2023

Läraren beslutade att be om ursäkt för hur han reagerat och sa förlåt till eleven för att han höjt rösten mot honom framför alla på skolgården "Jag är här för att lära honom många saker, men det är inte okej att bete sig så här för det var fel av mig".

Tycker du också att han överdrev i att tillrättavisa eleven eller tycker du att han gjorde rätt och att ungdomar ibland inte inser att de överdriver?

Advertisement