Skolan stänger av hans bästa vän på grund av klädseln så den här 16-åriga killen går till skolan i brudklänning i protest

sofia

05 Oktober 2022

Skolan stänger av hans bästa vän på grund av klädseln så den här 16-åriga killen går till skolan i brudklänning i protest
Advertisement

När man kommer upp i tonåren är det vanligt att känna att man på alla sätt vill hävda sina tankar och idéer. Det finns unga människor som är mycket uppmärksamma på sina rättigheter och när något inte går rätt till, kräver de att få uttrycka sin åsikt. Det är inte alltid de blir hörda, men det är alla människors rätt att uttrycka sin åsikt.

En sak som huvudpersonen i denna berättelse ville göra, som med hjälp av sin mamma och på ett totalt fredligt sätt protesterade mot ett beslut som skolan fattade angående hans bästa vän. Låt oss tillsammans kika på vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

I ett inlägg som dök upp på Reddit berättade en mamma historien om henne och hennes son, för att få lite råd. Kvinnan berättade att hennes 16-åriga son hamnade i trubbel efter att ha dykt upp i klassrummet med brudklänning på sig. Du läste rätt. Det var ingen slump att killen hade valt att klä sig just så och han hade uttryckligen bett sin mamma om att få låna hennes klänning för att genomföra en protest.

Skolan han gick på hade faktiskt precis stängt av hans bästa vän för att han, enligt deras åsikt, hade på sig kläder som inte var "lämpliga" för skolmiljön. Klasskamraten hade dykt upp i klassen med en tröja som var för kort och detta hade lett till att han blivit avstängd från skolan. Eftersom han inte var överens om detta val, bad 16-åringen sin mamma om att få låna hennes bröllopsklänning och dagen efter bar han den på en helt vanlig skoldag.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Förvånade över valet tog några klasskamrater bilder och filmade videor som sedan lades upp på sociala medier och fick ett stort antal kommentarer, många av dem kritiska från människor som inte var överens med hans val och det faktum att hans mamma låit honom göra det. Även andra föräldrar till elever som studerade på samma skola kontaktade kvinnan och talade om hur upprörda de var över att hon skickat sin son till skolan i de kläderna.

Bland Reddit-användarna har det dock funnits många som har tyckt att 16-åringens fredliga protest var intressant och har uppskattat hans kämparanda och tyckt att det var mycket moget av honom att hitta en alternativ metod för att få fram budskapet att han inte var överens om beslutet. Det fanns även många som tyckte att det var ett roligt och fantasifullt sätt att visa det på. I vilket fall är det beundransvärt att se vilket stöd den här killen visade gentemot sin kompis.

Vad tycker du om saken?

Advertisement