"Påsen med bagage": En lärares initiativ för att stötta sina elever

av sofia

15 Juni 2023

"Påsen med bagage": En lärares initiativ för att stötta sina elever
Advertisement

Att gå i skolan betyder inte bara att lära sig nya begrepp och berika sig själv ur en kulturell synvinkel. Att gå i skolan innebär också att växa upp och förstå hur man ska möta livet. I den meningen är lärare inte bara någon som lär ut historia, geografi, matematik eller vilket annat ämne som helst, utan framför allt är de guider, människor som finns till för varje elev som behöver stöd och en hjälpande hand.

Alla lärare har dock inte förmågan att bli insläppta i sina elevers hjärtan, men det är alltid viktigt att försöka få dem att öppna sig, särskilt med tanke på allt som händer i deras unga liv. I den meningen lyckades läraren som vi vill berätta om skapa något som lättade tyngden från sina elevers axlar. Låt oss ta reda på vad det rör sig om.

via Karen Wunderlich Loewe/Facebook

Karen Loewe är en amerikansk lärare som arbetar på Collinsville Middle School i Oklahoma. Kvinnan har blivit mycket känd på webben tack vare ett särskilt projekt som genomförts i klassrummet. Hon kom ständigt i kontakt med 12 till 14-åringar, en mycket komplicerad ålder som vi alla vet, och kom på ett sätt för att hjälpa sina elever och hantera små eller stora problem som tyngde dem.

Det var då hon bestämde sig för att skapa "bagagepåsen", en samling av upplevelser, av allas förflutna och av alla de händelser som på något sätt präglade hennes elevers liv. Ett projekt som omedelbart fick stor framgång och som enligt hennes åsikt fick fantastiska resultat, så pass mycket att hon bestämde sig för att dela dem på sin Facebook-sida.

"Så här startade mitt 22:a år som lärare - skrev Karen - och det var en av de bästa dagarna i hela min karriär. Jag bestämde mig för att prova ett nytt projekt som heter "bagage-projektet". Jag frågade mina elever vad det innebär för dem att ha bagage och de flesta svarade mig att det är smärtsamma 'grejer' som alla bär på sina axlar - fortsatte läraren - jag bad dem sedan skriva på ett papper vad som bekymrade dem, vad som tyngde deras hjärta och vad som hade gjort ont dem i det förflutna och att lägga lappen i ett kuvert utan att ange något namn”.

Advertisement

This starts my 22nd year of teaching middle school. Yesterday was quite possibly one of the most impactful days I have...

Pubblicato da Karen Wunderlich Loewe su Venerdì 23 agosto 2019

När detta var gjort bad kvinnan eleverna att turas om att "dra" ett meddelande på måfå och läsa upp det. När det hade lästs upp kunde den som skrivit lappen räcka upp handen och bestämma sig för att prata om sitt problem, dela det och slutligen möta det. "Ingenting har någonsin rört mig så mycket - berättar Karen - ungdomarna släppte in andra och pratade om vad som plågade deras hjärtan. Det var så många ämnen som togs upp såväl som tårarna som fälldes. Det var en mycket komplicerad dag att möta, men jag är säker på att det var bra för dem"

Detta var ett sätt att få barnen att förstå att livet är en gåva och att alla kan få en andra chans och en underbar framtid, trots svårigheterna, negativiteten, smärtan och förlusterna. Det viktiga är att prata med rätt personer och bestämma sig för att möta problemen, inte gömma dem i ett hörn och låtsas att man inte ser dem. "Nu vet de att de inte är ensamma, att vi är ett team och att de alltid kommer att ha stöd, oavsett vad. Jag är hedrad över att vara deras lärare" - avslutade kvinnan.

Ett mycket vackert initiativ som har haft enorm betydelse i dessa ungas liv. Ibland krävs det väldigt lite för att få dem att öppna sig och hjälpa dem att övervinna all negativitet i deras liv, så att de blir rofyllda, snälla, respektfulla och framför allt lyckliga vuxna.

Advertisement