Föräldrarna tvingas betala 480 pund i böter för att ha tagit sina barn på semester under skoltid

sofia

07 Maj 2023

Föräldrarna tvingas betala 480 pund i böter för att ha tagit sina barn på semester under skoltid
Advertisement

Att åka på semester med familjen är en dröm som många har, särskilt efter ett tröttsamt år. När du känner att du behöver ladda energin lite är det alltid trevligt att planera en resa hemifrån och ge dig ut på nya äventyr. Men utgifterna, speciellt med barn, är många och man måste välja den mest lämpliga perioden för att kunna spara lite pengar.

Ett liknande resonemang var det som gjordes av ett par som åkte till Disney World i Florida, men som tvingades ta itu med en tråkig överraskning när de återvände. Låt oss ta reda på vad det var.

via Metro

Advertisement
Robbert Michel/Flickr - Not the actual photo

Robbert Michel/Flickr - Not the actual photo

Paul Benson 35 år gammal och hans fru Jessica på 34 år bor i Redcar, North Yorkshire med sina tre barn Ruby 12, George 10 och Olive 2. De bestämde sig alla tillsammans för att ta en resa och komma bort från studier och arbete, men deras ekonomi tillät dem inte att göra det när alla var lediga. Därför valde de att resa senare och försökte ordna varje organisatorisk aspekt på bästa möjliga sätt.

Detta val accepterades dock inte av skolan där två av barnen gick, så pass mycket att de när de kom tillbaka från semesterna fann en tråkig överraskning som väntade på dem. Skolan hade bötfällt familjen med 240 pund för att ha låtit barnen missa skoldagar utan anledning.

Det hade redan hänt paret Benson då de några år tidigare hade fått samma böter av samma anledning, men de lät sig inte avskräckas.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Vi hade aldrig råd att åka på semester alla tillsammans på sommaren - förklarade föräldrarna - det skulle kosta oss dubbelt så mycket, men vi tänker inte ge upp. Det är därför vi föredrar att åka när de andra har kommit tillbaka, priserna är mer överkomliga. Mina barn har aldrig varit frånvarande från skolan och har aldrig halkat efter med sina studier - fortsatte de förklara - så vi förstår inte varför de bestämde sig för att bötfälla oss för att vi åkte på semester".

Paul tillade också att för honom och hans fru är det att ta med barnen runt i världen ett sätt att introducera dem för andra platser, andra kulturer och öppna deras sinnen för nya saker. Det innebär också att de lär sig. Tydligen delar dock skolan inte samma åsikt, så pass mycket att familjen Benson, om man slår samman allt, tvingades betala två böter på totalt 480 pund.

Det som irriterade de två makarna var inte så mycket att få böterna, utan att uppleva den obehagliga känslan av att ha gjort något fel bara för att de varit borta från hemmet i flera dagar tillsammans med sin familj. Har det någonsin hänt dig att du fått böter av liknande anledning eller att du har blivit "uppläxad" för det?

Advertisement