De vägrar anställa henne för att hon har Downs syndrom, men i slutändan får hon sin revansch

av sofia

05 Juni 2023

De vägrar anställa henne för att hon har Downs syndrom, men i slutändan får hon sin revansch
Advertisement

Vi har alla planer och mål att uppnå i livet. Att göra det är en stor utmaning och det kräver all ansträngning i världen, men vi är inte de enda som bestämmer vårt öde och ibland kommer människor utifrån att försöka sätta stopp för det. Det viktiga är att alltid försöka tänka positivt för att inte tappa hoppet och ge upp.

Huvudpersonen i denna berättelse upplevde en liknande situation. Hon såg många dörrar som smällde igen i hennes ansikte, men hon försökte att inte ge upp och alltid se på livet med ett leende på läpparna och försöka se den positiva sidan. Det var inte lätt och det fanns många mörka stunder.

via Metro

Advertisement

Det här är Collette Divitto, en charmig 32-åring från Boston, USA, som har blivit känd för allmänheten för att vara en framgångsrik entreprenör. Innan hon nådde sin framgång tvingades den här tjejen dock möta flera hinder som satte hennes självförtroende på prov.

Efter att ha flyttat med sin familj från Connecticut började Collette omedelbart söka jobb i den nya staden, men det fanns inget sätt att hitta ett. Varje företag och arbetsgivare hon kontaktade avfärdade henne alltid med en mening: "Du är inte lämplig för tjänsten." Hårda ord som sårade henne och nästan fick henne att ge upp hoppet.

Det som vår huvudperson var övertygad om var att det inte så mycket var hennes förberedelser och färdigheter som gjorde att hon inte kunde få jobb, utan snarare det faktum att hon led av Downs syndrom. Ett villkor som inte inkluderade henne kategorin av "berättigade" personer för de jobb hon sökte och som gjorde henne mycket besviken.

Advertisement

"När vi flyttade till en ny stad sökte jag många jobb, inklusive kontorsjobb och deltidsjobb," sa hon. "Intervjuerna verkade alltid gå bra, men sedan kom ett mejl som sade motsatsen. Situationen blev mer och mer frustrerande , speciellt efter att ha fått det 15:e nejet – fortsatte hon – men jag ville absolut inte sitta inlåst i huset och tycka synd om mig själv, så jag reagerade”.

Trots allt ligger styrkan hos män och kvinnor i att alltid leta efter den positiva sidan även i negativa stunder och Collette gjorde det. Det var så hon förvandlade sin passion för sötsaker, särskilt de kakor som hon alltid förberedde åt sin familj, till en verksamhet: Collettey's Cookies.

Från ett litet familjeföretag har det vuxit till ett enormt företag med cirka 15 anställda som arbetar för henne. I början var det Collette själv som tog hand om skapandet av kakorna, men nu är hennes roll att ansvara för medarbetarna och se till att allt går bra.

"Jag är nöjd med hur mitt liv har gått, men det som betyder mest för mig är att inspirera andra funktionshindrade som jag - förklarar den unga kvinnan - jag skulle vilja att de skulle göra som jag gjorde och inte ge upp inför livets motgångar. Alla har rätt att följa sina drömmar och förverkliga dem. Jag vill bara säga till dem att istället för att fokusera på deras funktionshinder, borde människor värdera de färdigheter de besitter. Sedan är det bara att jobba hårt - fortsatte hon - vara respektfull mot andra och aldrig ge upp sina mål för att kunna uppnå dem".

Ett föredöme och en uppmuntran som är mycket användbar inte bara för dem som befinner sig i samma siuation, utan för alla de som känner sig i svårigheter, avskräckta och rädda för sin framtid. Gör som Collette: tro på dig själv och värdesätt dig själv, resten kommer av sig själv.

Advertisement