En budbärare hittar en rörande lapp på vindrutan: "De orden fick mig att må bra"

av sofia

13 Februari 2024

En budbärare hittar en rörande lapp på vindrutan: "De orden fick mig att må bra"
Advertisement

Det kan hända att du går igenom en svår period och orsakerna kan vara väldigt olika. Det finns ingen anledning att skämmas över att hamna i svårigheter och vi borde alltid be om hjälp och stöd från de människor som älskar oss mest i dessa lägen.

Men även en främling kan ibland vara snäll och omtänksam mot oss. I denna berättelse har två personer visat varandra empati och deras berättelse har gått rakt in i hjärtat på många människor.

via Reddit

Budbärarens berättelsen

Budbärarens berättelsen

ChunkyBeann/Reddit

Den rörande berättelsen delades av en budbärare som bestämde sig för att dela sin speciella upplevelse med användarna på ett välkänt forum, nämligen Reddit.

Mannen i fråga berättar att han befann sig i en ganska känslig personlig situation: "Jag var hemma länge utan att jobba och jag gick igenom en riktigt svår period. Nu har jag kommit på fötter igen och börjat göra leveranser hem till folk som bud. Jag kör ut mat och även om dricksen i mitt område inte är så bra lyckas jag klara mig.", förklarar budbäraren.

Sedan preciserade han i inlägget att han tar emot alla sorters beställningar oavsett deras belopp (och därmed procentandelen av dricksen som kommer från det): ”Jag anser att mat inte kan definieras som en lyxvara och därför har alla rätt att få en varm måltid hemkörd", sa han.

En kväll när mannen arbetade hittade han en lapp och ett kuvert på sitt fordon och det var den bästa överraskningen han kunde ha fått!

Advertisement

Användarnas reaktioner efter att ha läst den kundens ord

Användarnas reaktioner efter att ha läst den kundens ord

ChunkyBeann/Reddit

Både lappen och det kuvertet hade lämnats av en av hans kunder, någon som gick igenom ett komplicerat ögonblick i sitt liv: "Jag är i svårigheter. Jag är mycket ledsen att jag inte kan ge dig dricks (att sägs sanningen borde jag inte ens ha beställt mat), men jag lämnar lite godis till dig! Förlåt igen.", lyder meddelandet på lappen och inne i kuvertet låg det lite godis.

Budbäraren erkände att han blev rörd och att han förstod den personen väl, han föreställde sig faktiskt ett scenario av den här typen: "Kanske kom den där kunden hem efter ett långt arbetspass, märkte att han inte hade så mycket i kylen och bestämde sig för att unna sig en måltid hemma och spenderade sina sista pengar”. Många användare kommenterade den rörande händelsen.

"Du är väldigt snäll och förstående. Det är få som är så känsliga och empatiska nu för tiden", skrev en, "Du tillhör en sällsynt och 'utrotningshotad ras', fortsätt så", skrev en annan, "Alla, oavsett hur dåligt ställt de har det förtjänar att få unna sig lite lyx. Jag har också hamnat i en ekonomisk kris en gång. Det är så psykiskt påfrestande när man inte ens kan unna sig en snabbmatsmåltid eller något som är en önskan och inte ett behov.", erkände ännu en. Vad tycker du om det här?

Advertisement