En lärare säger till sin elev att nagellack bara är för flickor så pappan skickar sin son till skolan med målade naglar

av sofia

08 Juli 2023

En lärare säger till sin elev att nagellack bara är för flickor så pappan skickar sin son till skolan med målade naglar
Advertisement

Vissa oskrivna regler är fortfarande djupt rotade i många länders bruk och seder. I många länder är det en god regel att följa att man till exempel bara bär klockan på vänster handled och sedan finns det även många andra beteenden som vi skulle kunna definiera som "traditionella" som fortsätter att påverka de flesta människors vardag. Nyfödda pojkar "identifieras" genom att klä dem i blått eller andra "pojkiga" färger, medan det för flickor istället ofta är rosa som gäller.

Om man tänker efter finns det många av dessa oskrivna "övertygelser" som ligger bakom de flesta människors beteende. Ett exempel är dagens berättelse, där en lärare påpekade för en av sina elever att vissa saker utseendemässigt bara är för det kvinnliga könet. Låt oss kika på vad som hände.

via Sermamaweb

Advertisement
 @mr.shearhod/Screenshot

@mr.shearhod/Screenshot

Christian Shearhord, pappa till lilla Ashton, blev bokstavligen chockad när hans son kom tillbaka från skolan en dag och berättade att hans lärare hade sagt dessa ord till honom: "Du kan inte ha på dig nagellack, det är något bara tjejer kan göra, förstår du? ".

Pappan gillade inte alls de orden och därför bestämde han sig för att agera omedelbart. Han tog sin son och de åkte alla tillsammans (även barnets mamma) till en salong och gick omedelbart till avdelningen som sålde nagellack. "Välj den du gillar mest Ashton, vill du ha den här rosa här? Bra, då kör vi!", sa Christian.

Och det var inte allt, den pappan hade planerat att lära sin son en ordentlig läxa.

Advertisement
 @mr.shearhod/Screenshot

@mr.shearhod/Screenshot

Han frågade sedan sin lille son om han bara ville måla sina händer eller även tånaglarna och pojken tvivlade inte en sekund: "Händer och fötter tack!", utbrast han med ett brett leende på läpparna.

Han blev jättenöjd. En kosmetolog filade hans naglar och målade på det rosa nagellack som han själv hade valt på hans händer och fötter. Den söta lilla killen var väldigt entusiastisk över sin nya look.

Christian lämnade sedan Ashton i skolan och visade honom med sitt agerande att det inte finns några förutbestämda som man måste följa bara för att samhället har vant sig vid något. Vad tycker du om det här?

Advertisement