Mamman får en panikattack, men hennes 5-åriga dotter får henne att lugna ner sig med en enkel gest (+VIDEO)

av sofia

15 Juli 2023

Mamman får en panikattack, men hennes 5-åriga dotter får henne att lugna ner sig med en enkel gest (+VIDEO)
Advertisement

Att vara förälder innebär bland annat att veta hur man överför och lär ut empati till sina barn. Att vara lyhörd på deras känslor är avgörande för att fostra friska och harmoniska individer. Livets växlingar, vissa speciella händelser, kan skaka vår själ på djupet. Men om vi lyckas uttrycka våra känslor, om vi lär oss att kommunicera korrekt, har vi alltid möjlighet att få hjälp.

En lärdom som denna mamma lyckades förmedla mycket väl till en av sina små döttrar och när hon själv var i svårighet kunde den lilla flickan stötta henne känslomässigt. Men låt oss kika på hur hon gjorde detta.

via Opera.news

Advertisement
Tyla/Facebook

Tyla/Facebook

Kimberlee Bushman är en ung mamma som är huvudperson i denna rörande berättelse. Allt hände plötsligt medan hon befann sig i sin bil och greps av en panikattack. Orsakerna som utlöste en sådan reaktion är inte klarlagda, men faktum är att vi kan se henne filmad i en video där hon framstår som väldigt upprörd och ledsen.

Mamman andas tungt, hon är prövad och "känslomässigt sårad". Hennes två barn är precis där med henne, det ena sitter i baksätet i bilen, medan det andra sitter precis bredvid henne i passagerarsätet.

Vi pratar om en 5-årig tjej, av vilken vi till en början bara kan skymta en liten hand som sticker ut framför hennes mammas ansikte. Men det är tack vare den öppna handen som den lilla flickan är på väg att göra en otrolig gest.

Advertisement
5 year old calms mum down during a panic attack 🥺

This little girl is amazing 🥺❤️

Pubblicato da Tyla su Martedì 4 luglio 2023

Ångest, och ännu värre panik, är former av kraftfulla rädslor som griper hela vår själ och vårt sinne. Upplevda och ännu inte helt bearbetade trauman dolda djupt inom oss, men ändå alltid närvarande. Ibland är det inte ens klart för oss vad som kan vara utlösaren som kan starta den där överväldigande, förtryckande försvarsprocessen. Men det finns tekniker som kan vara till hjälp i dessa fall.

Och hennes 5-åriga dotter mindes en väl så hon sträckte ut sin lilla hand, sträckte ut alla sina fingrar väl, varefter hon bad sin mamma att låtsas att dessa var ljus och sedan bjöd hon in henne att "blåsa ut dem" en i taget. Varje gång mamman blåste på en av sin dotters fingrar vek hon ner det fingret mot handflatan. Processen upprepades tills den lilla flickans hand var sluten.

Denna orginella metod hjälper dig att kontrollera andningen och att få uppmärksamheten från den som har panik. När man blåser på fingrarna andas man ut och sedan andas in och samtidigt "håller man räkningen" på de ljus som har blåsts ut. Resultatet är överraskande: mamman som är synligt rörd, blir lugnare efter att ha följt instruktionerna från sin lilla dotter som till slut frågar henne om hon är okej och om hon behöver en kram!

Naturligtvis kramar kvinnan hårt sin tålmodiga och empatiska dotter som lyckades förstå hennes känslomässiga tillstånd och som har använt samma teknik som mamman själv hade förmedlat till henne: ljustekniken. Vad tycker du om denna underbara berättelse?

Advertisement