Den här lilla flickan ber sin pappa att leka med henne och deras dialog är rörande

av sofia

22 Mars 2024

Den här lilla flickan ber sin pappa att leka med henne och deras dialog är rörande
Advertisement

Vad definierar att vara pappa? Är det tillräckligt att ha ett barn för att betrakta sig själv som en? Inte riktigt. En pappa är en person som kan agera som vägledare, stötta vid alla behov och inför alla svårigheter. Nyckelordet är "närvaro", för det finns ingen manual som förklarar vad och när man ska göra något eftersom den magiska formeln för att ge en annan människa lycka inte finns. Men att vara närvarande är avgörande.

Närvaro är något verkligt, märkbart, du kan röra vid det med händerna, bokstavligen om du vill. Huvudpersonen i denna berättelse är ett utmärkt bevis på vad vi just har sagt eftersom det handlar om en pappa som verkligen förtjänar detta namn.

Advertisement

Det är inte lätt att vara pappa

Det är inte lätt att vara pappa

@lalabubaby/Instagram

Det är för enkelt att ta ett barn och placera det framför tv:n eller lämna en elektronisk enhet i barnets händer och vänta på att det är dags för en tupplur. Att fylla det med leksaker är inte heller ett alternativ att rekommendera för att ersätta en förälders närvaro.

Pappan i denna berättelse, en influencer, ägnar sig helt och fullt åt sin familj och i den här videon kan vi se honom leka med sin lilla dotter. Ingen lätt uppgift för en man, vad ska man göra när man har intressen som är helt motsatta ens barns? Svaret är faktiskt väldigt enkelt.

Man anpassar sig. Av kärlek blir man, även om det bara är för några minuter, den perfekta lekkamraten för sin lilla flickas lekar, man lär sig att uppskatta dockor eller att smutta på påhittat te som plötsligt är det godaste som finns eller vad hon nu kan tänkas vilja leka med. Men vad gjorde den här pappan för att glädja sin dotter?

Advertisement

Videon på pappan som leker med sin dotter

@lalabubaby/Instagram

Han lät henne ta hand om honom, ja, inte riktigt om honom utan det skulle vara mer korrekt att säga om hans naglar... den lilla flickan ville leka nagelteknolog och hennes pappa antog rollen som engagerad kund med ett par mycket iögonfallande lösnaglar.

I videon, som filmades av mannens partner, kan vi se mannen med alla 10 fingrar på sina händer inlindade i genomskinlig tejp eftersom den lilla flickan hade fäst långa färgade sugrör som om de var en förlängning av hennes pappas naglar, och det är inte allt.

När lösnaglarna hade satts på ville den lilla flickan också sätta nagellack på dem och hennes pappa fick helt enkelt spela med. Det roligaste med hela scenen är att höra dialogen mellan dem: "Hörru, min nagel lossnade, jag tror inte att du gjorde ett bra jobb här", börjar pappan, "Det är inte mitt fel! Det är du som inte är tillräckligt försiktig", påpekar den lilla flickan. "Du måste ta bättre hand om dig själv", fortsätter tjejen. "Jag försöker, hjärtat", säger pappan till henne med en antydan av trötthet, "Försök att göra ditt bästa, det är det ända som räknas", säger den lilla flickan. Och det är ju faktiskt sant.

Det spelar ingen roll om du alltid hittar rätt ord eller utför den perfekta handlingen i varje situation, den bästa gåvan du kan ge ett barn är att ge det din tid och din uppmärksamhet. Och även om du ibland misslyckas med målet att göra dina barn glada kommer du ändå att ha gjort ett bra jobb eftersom du kommer att ha försökt med hela ditt hjärta.

Advertisement