Den här mamman filmar sin dotter medan hon äter för att föreviga hennes underbara reaktioner

av sofia

30 Mars 2024

Den här mamman filmar sin dotter medan hon äter för att föreviga hennes underbara reaktioner
Advertisement

Att upptäcka mat i fast form efter att enbart ha livnärt sig på mjölk är en viktig del i ett barns utveckling. Tiden för smakportioner markerar övergången från den exklusiva näringen som bröstmjölk erbjuder till en diet som inkluderar barnmat av olika slag. Varje barn är unikt och reagerar olika på denna nya rutin och smaker. Den lilla flickan vi ska få lära känna idag välkomnade till exempel denna nya upplevelse med stor entusiasm. Låt oss ta en närmare titt.

Advertisement

Den här lilla tjejens ansiktsuttryck när hon äter lunch

Den här lilla tjejens ansiktsuttryck när hon äter lunch

@ernhanatha24/Instagram

När barn börjar ändra sina vanor och provar nya saker, reagerar de naturligtvis på dessa förändringar. Mat, till exempel, är en kritisk del av livet. Det hjälper oss att växa, bli starkare och ger oss näring. Vi vet att matintaget utvecklas i olika faser beroende på ålder och utveckling. Man börjar med bröstmjölk, övergår till barnmat och fortsätter sedan till fast föda. Små barn måste gradvis vänja sig vid att äta nya saker, och deras reaktioner kan variera från uppskattning till avsmak, beroende på deras smakpreferenser.

Den lilla flickan, som bara är några månader gammal och är huvudpersonen i videon vi nu kommer att visa, underhåller inte bara sin mamma utan också de många användare som har haft förmånen att se henne äta. De ansiktsuttryck hon har när hon provar nya maträtter är verkligen otroliga och skulle kunna få vem som helst på gott humör.

Advertisement

"Mamma, jag är hungrig!"

"Mamma, jag är hungrig!"

@ernhanatha24/Instagram

Det korta videoklippet visar hur den lilla flickan äter tillsammans med sin mamma som matar henne med sked. Vid varje rörelse från kvinnan, får flickan att reagera på ett teatraliskt sätt och hon tar verkligen emot varje tugga med stor entusiasm. Ögonen är vidöppna, munnen redo, blicken hungrig och tillfredsställelsen tydlig när hon smakar på den goda maten.

Man kan nästan höra hennes tankar när hon ser sin mammas hand komma närmare: "Mamma, jag är hungrig! Åh nej, något nytt, vad kan det vara? Jag är nästan rädd för att prova, ge mig den inte! Men vänta, hon ger mig den ändå, det kanske är okej, låt oss prova i alla fall- tänker hon - Åh, det var ju inte så illa, jag vill ha mer". Självklart kan vi inte höra den lilla flickan uttrycka dessa ord - det vore ju praktiskt taget omöjligt med tanke på hennes ålder - men det är underhållande att föreställa sig vad som pågår i hennes lilla huvud.

Till slut, trots att hon till en början tvekar, verkar hon ha tagit emot de nya smakerna så pass bra hon till och med plockar upp resterna som fallit på haklappen. Videon är förtjusande just på grund av de många ansiktsuttrycken och hur den lilla flickan reagerar på sin mammas rörelser. Är du redo för ett gott skratt?

Barns söta ansiktsuttryck...

Webbanvändarna förstod verkligen varför denna mamma hade valt att dela med sig av denna söta och komiska händelse och visade sin uppskattning i kommentarsfältet.

Barn är verkligen otroliga och deras spontana reaktioner är en av de få saker som kan framkalla så många positiva känslor hos oss vuxna och verkligen förgylla vår dag.

Advertisement