Den här mamman passar på att koppla av när hennes barn sover middag (+VIDEO)

av sofia

14 Maj 2023

Den här mamman passar på att koppla av när hennes barn sover middag (+VIDEO)
Advertisement

Vi läser eller hör ofta om hur tufft det är att vara förälder. Det är ett stort ansvar ur många synvinklar och det kräver verkligen en hel del resurser, inte bara ekonomiska. När barn är väldigt små och bara några år gamla räcker det inte med tusen ögon för att ha koll på dem hela tiden och vi behöver ha mycket energi och tålamod. Det är en del av livet och det är okej, kärleken till ett barn har ingen motsvarighet så de förtjänar all vår uppmärksamhet.

Vi får dock inte glömma att ta hand om oss själva även för att hålla oss lugna och starka. Även om det bara är för att kunna ge vårt bästa med våra barn behöver vi "ladda batterierna" ibland. I den här fina berättelsen kommer vi att visa dig det lilla ögonblicket av avkoppling som en mamma unnade sig själv.

via Battabox

Advertisement
K/Youtube screenshot

K/Youtube screenshot

Mamman i videon är en nigeriansk kvinna som tog en liten paus. Faktum är att man kan se kvinnan njuta av en god måltid bestående av stekt kyckling och ett glas vin.

Inget särskilt lyxigt eller slående kanske, men detta lilla ögonblick som tas för givet av många, är för föräldrar och i synnerhet mammor något mycket ovanligt, en dyrbar stund att hålla ett fast grepp om.

Faktum är att en mammas rutin ofta präglas av väldigt frenetiska rytmer på grund av den mängd handlingar hon måste utföra för att tillfredsställa alla behov hos sina barn: från att klä dem, mata dem, ta dem till skolan, se till att de rör på sig, leka med dem och berätta en godnattsaga för dem. Kort sagt, en mammas uppgifter är otaliga och framför allt ett heltidsjobb fast utan tider eller raster. Hur gör man då för att överleva?

Advertisement

Exakt vad den här mamman gjorde: hon utnyttjade sina små barns eftermiddagslur för att skapa sitt eget personliga utrymme, bara för henne. Är det inte lika viktigt att ta sig tid för sig själv som ens barns hälsa och uppfostran?

Den här kvinnan verkar tycka det och hon är inte den enda. Videon hon lade upp fick en hög av positiva kommentarer där många kvinnor visade solidaritet med vår huvudperson. "Det lugn vi känner i dessa situationer är obeskrivligt" skriver en användare, "Gav du dem möjligtvis sömntabletter? För att mina barn skulle ha vaknat omedelbart och känt doften av mat!" Skriver en annan, "Du förtjänar det mamma", tillade ännu en.

Dessa och många andra kommentarer är ett levande bevis på att många mammor ägnar hela sin kropp och själ åt sina barn och offrar sig själva i alla avseenden för deras bästa. Låt oss dock komma ihåg att inte bara barnen är speciella, utan också föräldrarna och därför förtjänar de att få några stunder av fritid och tid för att ta hand om sig själva.

Advertisement