Några barn tror att en drag queen är Elsa från Frost och ber om ett foto: "De diskriminerar inte"

av sofia

02 December 2022

Några barn tror att en drag queen är Elsa från Frost och ber om ett foto: "De diskriminerar inte"
Advertisement

Att se på världen med barns ögon innebär att inte tänka på allt ont och alla besvikelse som vuxna känner till mycket väl vid det här laget. Världen är inte en säker och idealisk plats för alla, som den borde vara, men det är rätt att uppmana de små att drömma och arbeta för ett mer rättvist och inkluderande samhälle. Scenen vi ska berätta om idag får dig att le just för att den visar hur barn inte låter sig förblindas av fördomar.

Under en mässa såg några barn vad som verkade vara prinsessan från en av deras favoritfilmer: Elsa från Frost. Det spelade ingen roll att den vackra prinsessan i verkligheten faktiskt var en dragqueen som skulle presentera en show på mässan strax därefter.

via Facebook / Silvanashow

Advertisement

Monica Bracamontes, artistnamn för Oscar Margallis transvestitkaraktär, erövrade unga och gamla på Xmatkuil-mässan i Mexiko, där hon ställde ut tillsammans med sin vän Silvana Sanchez med sin show La Malvada Rumba. Dessa två dragqueens gick runt på mässan innan föreställningen, när Monica plötsligt stoppades av några barn som, förvånade över hennes likhet med Elsa från Frost, gick fram till henne för att be om ett foto. Barn älskar tecknade filmer och Frost är utan tvekan en av Disneys senaste största framgångar, där huvudpersonen är en vacker prinsessa.

Advertisement

Cuando vas con tu amiga la travestí y los niños la confunden con Elsa hehehehehehehe

Pubblicato da Silvanashow su Sabato 19 novembre 2022

Det är inte varje dag man möter en prinsessa på gatan och framför allt en som minns Elsa i alla avseenden: därför började de fråga om de kunde få ta en bild med Monica. Blond, blå ögon och ljusblå klänning med glitter - barnen tyckte att hon såg ut precis som en prinsessa från en saga!

Silvanashow delade det magiska ögonblicket på sin Facebook-profil, tillsammans med en ironisk och road kommentar: "När du går med din utklädda vän och barnen förväxlar henne med Elsa". Det underbara är att det räckte att ta en bild med ett barn för att det skulle bildas en kö där andra barn väntade på sin tur.

Wikimedia

Wikimedia

Nyheten spreds snabbt på webben, framkallade mer än ett skratt och ledde till en söt reflektion: "Det är väldigt gulligt, det här visar att barn ser henne med andra ögon, de ser henne som en drottning. Det finns ingen diskriminering för dem".

Kanske borde många vuxna börja titta på världen med barns ögon lite mer – håller du inte med?

Advertisement