En mamma visar stolt upp sitt handledskoppel som hon använder till sin 1-åriga son "Han är lycklig och jag är lugn"

av sofia

14 December 2022

En mamma visar stolt upp sitt handledskoppel som hon använder till sin 1-åriga son "Han är lycklig och jag är lugn"
Advertisement

För en förälder är deras barns säkerhet en obestridlig prioritet. När ett barn börjar gå måste man ha tusen ögon och vara försiktig så att barnet inte blir skadat på något osannolikt sätt. Barn är nyfikna och utforskar världen för första gången, så det är viktigt att en förälders vakande öga alltid är redo att ingripa och försöka förebygga – utan att överdriva! - eventuella obehagliga situationer. Det var därför en mamma bestämde sig för att köpa ett specifikt "koppel" för att kunna ha koll på sin 1-åring när de är ute och går. Som ni säkert kan föreställa er rådde det ingen brist på kritik... men hon fick också mycket beröm!

via TikTok / tiffanymarkeshh

Advertisement
TikTok / tiffanymarkeshh

TikTok / tiffanymarkeshh

Tiffany skapade rubriker med en video på TikTok där hon visar sig på flygplatsen med sin 1-åriga son, glad över att kunna gå fritt tillsammans med sin mamma. Självklart skulle vilken förälder som helst vara rädd för att låta sin nyfikna ettåring vandra runt på en så stor och trång plats, men Tiffany har hittat rätt lösning: ett handledskoppel!

Den unga mamman föreställde sig redan lavinen av kritiska kommentarer som skulle rasa mot henne, om hur man kan sätta sitt barn i koppel och försökte därför förhindra dem: "Mammor, beskyll mig inte. Förut trodde jag inte att jag någonsin skulle göra en sådan grej, men nu vet jag att det handlar om min son," sa Tiffany i sin video.

Advertisement
TikTok / tiffanymarkeshh

TikTok / tiffanymarkeshh

"Han är ett år gammal, har precis börjat gå och vill gå överallt men vill inte att man ska hålla i honom" förklarade Tiffany för att motivera sitt ovanliga köp, "Så jag köpte den här, den fästs vid hans handled och vi kan gå var som helst fritt". Sammanfattningsvis är principen väldigt enkel: i ena änden finns föräldern, som övervakar barnets steg, och i den andra finns barnet, som kan upptäcka världen och le mot sin mamma. Konceptet med "koppel" för barn, är förmodligen en ganska fördelaktig lösning för alla inblandade: barnet är lyckligt och självsäkert, medan föräldern är lugn eftersom den kan hålla ett öga på varje steg som barnet tar.

Faktum är att många användare var positivt inställda till denna idé och även de som verkade skeptiska lyckades ändra uppfattning: "Jag brukade kritisera folk som gjorde det, men nu förstår jag!" skrev en användare och en annan tillade: "Innan jag fick barn tänkte jag: 'Varför skulle man sätta koppel på dem?'. Efter att jag fick barn, 'var beställer jag den där koppelgrejen?'"

Vad tycker du? Skulle du någonsin använda ett?

Advertisement