En 69-årig änka som har det tufft ekonomiskt får hjälp av en "hemlig jultomte"

av sofia

21 Januari 2023

En 69-årig änka som har det tufft ekonomiskt får hjälp av en "hemlig jultomte"
Advertisement

I de flesta fall är de enklaste människorna de mest godhjärtade och även om livet utsätter dem för ständiga utmaningar, slutar de aldrig le mot andra. Som tur är uppmärksammas och belönas dessa underbara människor ibland av samhället som de ger så mycket till, bara för att få dem att förstå hur speciella de är. Ett bra exempel på detta är berättelsen om Annette, en 69-årig kvinna som bor i Sugar City, Idaho, i USA som har mött många motgångar i sitt liv, men hon gav aldrig upp och därför ansåg någon att det äntligen var dags att ge henne en belöning för alla hennes uppoffringar.

via Eastidahonews

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Kvinnan förlorade sin man plötsligt för cirka 17 år sedan och på den tiden var det han som försörjde familjen och arbetade som gymnasielärare. Efter hans död var Annette tvungen att skaffa ett jobb för att betala räkningarna. Än idag, nästan 70 år gammal, jobbar hon som assistent i grundskolor och enligt de som känner henne personligen är hon en vänlig, snäll och omtänksam kvinna. Hennes livsstil är väldigt sparsam, så pass mycket att hon inte ens äger en smartphone eller en mobiltelefon och har det fortfarande tufft.

Tyvärr diagnostiserades hon med en otäck sjukdom för ungefär ett och ett halvt år sedan. Hon opererades och försöker nu göra sitt bästa för att hålla den borta. Men som alla vet är sjukvården i USA inte gratis, så Annette tvingades även möta höga sjukvårdskostnader och ökade försäkringar. Ovanpå det har hennes bil – som hon fick för cirka nio år sedan av sina grannar – börjat få mekaniska problem och det verkar inte som att den kommer att hålla länge till. Vem som helst skulle ha förlorat hoppet vid det här laget, men inte Annette, som med tålamod och mod fortsatte att arbeta och leva sitt liv med ett leende på läpparna.

Lyckligtvis finns det i hennes stad en miljardär som ägnar sig åt välgörenhet och som kallar sig "Hemlig tomte": denna mystiska person spenderar 1 miljon dollar varje år för att hjälpa människor i staden som har det tufft och när han fick höra Annettes historia blev han så rörd att han bestämde sig för att ge henne en stor överraskning. Hemliga tomtens "nissar", det lokala nyhetsteamet, kom med presenten till Annette och filmade hennes reaktion.

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Journalisterna väntade på henne framför hennes hus efter arbetstid, men de fick vänta ungefär en timme eftersom Annette hade fått punktering på ett av sina däck! När hon kom hem blev hon förvånad över att se ett kamerateam som tålmodigt väntade på hennes ankomst. Först gav besättningen henne en check på 1 000 dollar. Annette blev så rörd att hon började gråta. Hon kunde inte tro att någon var generös nog att göra detta för henne och sa hela tiden att hon "förtjänar inte de pengarna" eftersom "det finns andra människor som är mer behövande".

Hon upprepade hela tiden hur tacksam hon var, tills teamet gav henne en ännu större gåva i form av en nyckel till en helt ny bil. Kvinnan var tvungen att stanna upp och andas ett tag eftersom presenten fick henne att känna sig överväldigad. Mellan en känsloladdad tår och en annan avslöjade hon att hon hade haft en hemsk vecka där hon fölorat någon som stod henne nära och att denna överraskning var precis vad hon behövde för att bli på bättre humör. Kvinnan kunde inte sluta tacka sin hemliga jultomte och tvekade inte heller med att krama reportrarna för att tacka även dem för denna vackra överraskning.

Advertisement