x
Bara 11 år gammal lär hon andra barn…
Han hittar en ring värd 17 000 dollar och lämnar tillbaka den till ägaren och får hittelön

Bara 11 år gammal lär hon andra barn engelska och hjälper på så sätt de som inte har råd med en privatlärare

30 Oktober 2022 • Av sofia
1.153
Advertisement

Att hjälpa andra och ställa sig till deras förfogande utan att förvänta sig något i gengäld, är inte något som alla är kapabla till. Det finns människor som inte klarar det och andra som tvärtom aldrig håller tillbaka och skulle göra vad som helst för att hjälpa dem som har det svårt. Ofta tror man, felaktigt nog, att detta är relaterat till ålder, att vissa beteende bara är kopplade till vuxna, men detta stämmer inte riktigt...

Barn lär oss faktiskt att för att göra gott finns det ingen speciell åldersgräns, utan det är något man kan göra när som helst i livet, vare sig man är barn eller vuxen. Ett bevis på detta är den lilla flickan vi nu vill berätta om, som lämnade hela webben mållös för sin vänlighet. Låt oss kika närmare på hennes historia.


Miniläraren, som hon kallas, är en 11-årig tjej som har blivit en liten internetstjärna inte för att hon delar roliga videos eller liknande, som många användare gör nuförtiden, utan för att hon har öppnat en egen kanal på YouTube där hon lär ut engelska till dem som är mindre lyckligt lottade än henne.

Eleonora Costa kommer ursprungligen från Brasilien och har varit bekant med det engelska språket sedan hon var mycket liten. Hennes mamma Juliana Costa arbetar som lärare och undervisar i detta språk och därför har hennes dotter alltid varit i kontakt med språket och blev snart väldigt duktig. Varför behålla denna kunskap för sig själv? En vettig fråga som hon svarade på genom att ställa sig till förfogande för barn som inte hade möjlighet att studera mot avgift, men som ändå enligt henne hade rätt att lära sig ett nytt språk.

Här föddes alltså hennes videokanal "Mini-Teacher", på vilken det regelbundet laddas upp klipp där 11-åringen undervisar i engelska. Den lilla flickan är trevlig och självsäker i sitt sätt att uttrycka sig och vet hur man drar till sig uppmärksamhet från jämnåriga och vet hur man lär ut utan närvaron av en vuxen. Detta är dock inte hennes enda åtagande i detta avseende.

Eleonora gick faktiskt tillsammans med sin mamma Juliana till en skola som organiserar liknande initiativ som hennes och erbjöd sig att ge lektioner till andra barn och ungdomar. Ett sätt att bidra, inte bara via video, till utbildningen av dem som inte har råd med en privatlärare, men ändå har rätt till en bra skolutbildning.

Advertisement

Alla måste få följa sin egen väg i livet och tro att de kan förverkliga sina drömmar. Eleonora har visat att allt detta är möjligt även tack vare goda människor som hon, som ställer sig till andras förfogande och älskar att hjälpa dem som har det svårt, vad det än rör sig om.

Vi kan inte göra annat än att beundra denna fantastiska lilla lärare.

Tags: SkolanBarnIntressanta
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack