Hon glömmer sina pengar så en polis köper mellanmål åt henne och får ett brev och 10 dollar som tack

av sofia

30 December 2022

Hon glömmer sina pengar så en polis köper mellanmål åt henne och får ett brev och 10 dollar som tack
Advertisement

Barn får ofta lära sig att ha viss respekt för människor som har att göra med lagar och myndigheter, till exempel poliser. Faktum är att barn dock inte alltid vet hur de ska bete sig i deras närvaro, även om de samtidigt är fascinerade av dem.

Lyckligtvis lär vissa föräldrar sina barn att det inte finns något att frukta för sådana människor, tvärtom, de är snälla och hjälpsamma människor som arbetar outtröttligt för att skydda medborgarna och garantera säkerheten inom den avdelning de är ansvariga för.

via En.newsner.com

Advertisement

När 9-åriga Brooke Yost insåg att hon inte hade tagit med sig sin plånbok och inte kunde köpa en låda munkar på en bensinstation, trodde hon att hon skulle vara tvungen att lämna butiken utan sitt goda mellanmål. Men, och lyckligtvis för henne, stod en polis med ett stort hjärta precis bakom henne. När han insåg att Brooke skulle behöva gå därifrån tomhänt erbjöd han sig att betala åt henne.

Lilla Brooke tackade honom innan hon sprang ut ur butiken med sina munkar. "Jag visste inte vad jag skulle göra", sa den lilla flickan: "Jag kände mig väldigt generad." Kort därefter, när Brooke kom hem, funderade hon över polisens vänlighet och bestämde sig för att skriva ett tackbrev till polisavdelningen i sitt område. Tillsammans med brevet bifogade hon en sedel på 10 dollar för att täcka kostnaderna för munkarna.

Advertisement

"Kära polisavdelning", skrev hon: "Jag heter Brooke och jag är 9 år gammal. Jag var i Sheetz-butiken i morse, men jag hade glömt min plånbok. En vänlig polis bakom mig betalade snällt för min beställning. Jag tackade honom, men nu känner jag mig skyldig eftersom jag inte har kunnat betala tillbaka honom. Så tillsammans med brevet har jag bestämt mig för att skicka de pengar jag är skyldig honom. Jag vill tacka den här officeren igen. Vi är trygga med poliser som du, Brooke".

Brookes brev nådde Chad Savannah, polisen som hade betalat för mellanmålet. Det rörde dock också resten av polisstationen. Så poliserna gjorde en insamling och tackade den lilla flickan med ett svarsbrev och en kupong på 50 dollar att spendera i en leksaksaffär. Istället för att handla valde tjejen att skänka kupongen till välgörenhet. Poliserna såg den lilla flickans goda hjärta och bjöd in henne på en rundtur på polisstationen och bjöd henne förstås på massor av munkar!

Fint gjort Brooke!

Advertisement