"Min man var otrogen mot mig med min syster, men nu är hon i svårighet och jag har ingen lust att hjälpa henne"

av sofia

13 Januari 2023

"Min man var otrogen mot mig med min syster, men nu är hon i svårighet och jag har ingen lust att hjälpa henne"
Advertisement

Bandet mellan bröder och systrar är något speciellt, men det finns gränser som aldrig får överskridas, varken mellan bröder eller mellan systrar, ändå skapas ibland komplicerade situationer som verkar tagna ur en såpopera. Ett bra exempel på detta är huvudpersonen i vår berättelse, som frågade människor på nätet om råd om hur hon skulle bete sig efter det att hennes syster kom tillbaka till henne efter en lång period av frånvaro. Systrarna hade inte pratat med varandra på flera år eftersom kvinnan hade hittat henne i sängen med sin numera föredetta make. Hon hade aldrig lyckats komma över saken och beskriver den dagen som "den värsta i hennes liv".

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Det hela hände för sju år sedan: "Jag var gift och väntade barn när allt plötsligt blev väldigt fel. Vid ungefär 10 veckors graviditet fick jag ett missfall, sedan kom jag hem och hittade min man i sängen med min syster. De försökte be om ursäkt och övertyga mig om att vi skulle kunna lösa det, men jag ville inte ha något med någon av dem att göra och ännu mindre när jag fick reda på att hon var gravid", berättar hon. Strax efter begärde kvinnan skilsmässa från sitt ex och raderade sin syster från sitt liv. Systern fick tre barn med hennes ex-man och hon ville heller inte lära känna dem, trots föräldrarnas önskemål om en försoning.

För två år sedan gifte sig kvinnan med sin nuvarande man: "Hans familj är verkligen fantastisk. Jag älskar syskonbarnen jag har fått tack vare mitt äktenskap med honom och vi spenderar mycket tid tillsammans", skriver hon. På senare tid har dock hennes syster försökt ta kontakt med henne: "Hon ringde mig på jobbet och sa att hon behövde mig och frågade om jag kunde komma till henne. Jag lade på luren och gick vidare med min dag", förklarade hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Vid det tillfället tog föräldrarna kontakt med henne för att berätta vad som hade hänt: hennes syster hade blivit gravid med ett fjärde barn, men tyvärr förlorade hon det i ett väldigt sent skede av sin graviditet. Medan hon födde barnet låg hennes man i sängen med en annan kvinna. Så hon hade flyttat in hos sina föräldrar: "Mina föräldrar vill att jag ska lära känna min systers barn och finnas där för dem som jag gör med min mans syskonbarn, men även om min syster har bett mig om förlåtelse flera gånger, så vill jag inte ha något med dem att göra. Mina föräldrar är rasande och säger att jag borde förlåta henne eftersom vad hon än har gjort så lider hon nu mer än hon förtjänar att göra och hennes barn är oskyldiga och förtjänar en moster", avslutade kvinnan och frågade människor på nätet om råd om hur hon skulle hantera situationen.

De flesta som läste hennes historia höll med henne: "Jag är otroligt ledsen över att båda ni var tvungna att gå igenom allt detta, både missfall och otrohet, men det här är karma insvept i ett paket med en stor rosett. Jag undrar också vilken typ av man ser sin fru på sjukhuset som förlorar sitt barn och tycker att det är den perfekta tidpunkten för att vara med en annan kvinna", kommenterar en kille.

Vad tycker du om saken?

Advertisement