Han tar examen och tillägnar framgången sin mamma som arbetar som sophämtare: "Hon såg till att jag aldrig ens saknade en blyertspenna"

sofia

08 Januari 2023

Han tar examen och tillägnar framgången sin mamma som arbetar som sophämtare:
Advertisement

Att fullfölja en gymnasieutbildning är en viktig milstolpe i en människas liv, men – även om det kan tyckas vara ett lättuppnåeligt mål nuförtiden – så är detta inte fallet för alla. Lorenzo Menezes är 22 år och har precis tagit examen inom administration: en ganska vanlig prestation i en ung mans liv, men som hade en mycket mer speciell betydelse för just den här killen. Faktum är att hans familj gjorde många uppoffringar för att tillåta honom att studera och ta examen och det var därför Lorenzo delade med sig av sin historia på sociala medier för att hedra sin mamma, Edvan Bacelar da Silva.

via Claudia.abril.com.br

Advertisement

Edvan Bacelar da Silva - "Netinha", som hon kallas i Conceição do Coité som ligger i Bahia, Brasilien - arbetar som sophämtare och har inte kunnat fullfölja sin utbildning. Hon har tvungen att hoppa av grundskolan och har alltid fått kämpa för att se till att hennes barn hade allt det de behövde. Enligt Lorenzo såg kvinnan alltid till att han och hans två syskon, Rayssa, 20, och Paulo Ricardo, 13, aldrig saknade något: "När jag var liten såg den här kvinnan till att jag aldrig var utan en penna, inte heller ett suddgummi, en anteckningsbok att skriva i eller en varm måltid på bordet", säger han.

Varje år såg hans mamma till att få sina barn inskrivna i skolan och köpte skolmaterial och uniformer. Lorenzo har alltid studerat i offentliga skolor och uppmuntrades av sina lärare att skriva in sig på universitetet. Han antogs med ett stipendium som täckte 100 % av kostnaderna, vid administrationsfakulteten på Anísio Teixeira University, två timmar hemifrån.

Hans mammas uppoffringar och Lorenzos hårda arbete gjorde att han blev den första att ta examen i sin familj: "Känslorna man känner när man uppnår ett mål är obeskrivliga", skriver han.

"Jag kan bara tacka och skrika av glädje för den här segern! Det är en stark känsla att skrika: Jag klarade det! Ge inte upp dina drömmar, vi kan alla förverkliga dem, oavsett om det är att bli sångare, skådespelare, polis, chef eller domare...följ dem! Du kommer att nå dem och du kommer fortsätta följa dem. Jag har själv precis börjat! Allt detta är stipendiets förtjänst, men framför allt min mammas som har alltid har stöttat mig och mina syskon. Tack för allt du har gjort för oss!" avslutade Lorenzo.

Advertisement