En lärare upptäcker att en elev bor i tält med sin familj sedan 6 månader tillbaka och bestämmer sig för att ingripa (+VIDEO)

av sofia

24 Mars 2023

En lärare upptäcker att en elev bor i tält med sin familj sedan 6 månader tillbaka och bestämmer sig för att ingripa (+VIDEO)
Advertisement

Ibland inser man inte hur lyckligt lottad man är förrän man förlorar något. Faktum är att många tar för givet att ha tak över huvudet, när det istället är en gåva som vi alltid bör vara tacksamma för. Eric Hatch och hans familj är mycket väl medvetna om detta, en ensamstående pappa som bodde med sina fyra barn i Grizzly Flats i Kalifornien (USA) i många år, tills en brand förstörde deras hem. Efter den katastrofen var Eric tvungen att låta sin familj bo i några campingtält i Somerset. Han trodde att det var en tillfällig lösning för de kommande dagarna, men tyvärr tvingades alla fem leva under dessa osäkra förhållanden i ett halvår.

via Dailymail

Advertisement
YouTube - ABC 10

YouTube - ABC 10

Dagliga aktiviteter är inte lätta i ett campingtält och situationen kan bara bli värre när kylan sätter in: "Det finns ingen toalett och inte ens varmvatten", säger Layla, ett av Erics fyra barn. Den unga kvinnan började tillbringa dagarna i närheten av skolan och letade efter en gratis WiFi-punkt för att komma åt Internet och slutföra sina läxor. Hennes lärare lade märke till henne och frågade om hon behövde hjälp. Efter att ha hört sin elevs berättelse, larmade läraren omedelbart organisationen EmergencyRV och berättade om Laylas hårda arbete för att göra sina läxor.

Tack vare lärarens rekommendation fick familjen en mycket trevlig överraskning. Organisationen har startat en insamling och gett en fullt utrustad husbil till familjen: "Är du allvarlig?" frågade ett av syskonen när de såg huset på hjul. Eric, å andra sidan, var bokstavligen mållös och gjorde inget annat än att tacka alla.

Advertisement

Läraren och den ideella organisationen har också startat en insamlingskampanj för att hjälpa familjen att återhämta sig. Eric sa att han var rörd och oerhört tacksam för hjälpen: "Vad jag lärde mig idag är att det fortfarande finns människor jag kan räkna med", säger han.

En vacker berättelse som verkligen visar vikten av solidaritet.

Advertisement