Efter att ha blivit illa behandlad av en mobbare under flera år bestämmer han sig för att försvara sig, men skolan stänger av honom under 5 dagar

av sofia

29 Juli 2022

Efter att ha blivit illa behandlad av en mobbare under flera år bestämmer han sig för att försvara sig, men skolan stänger av honom under 5 dagar
Advertisement

Skolan, såväl som familjen, ska vara en säker plats för ett barn att växa och lära sig utan rädsla för att uttrycka sig. Tyvärr, som vi alla vet, motsvarar verkligheten inte alltid dessa enkla och rättvisa förväntningar och det är lätt att jobbiga situationer uppstår där man tvingas agera på oväntade sätt, ibland till och med göra något som egentligen är fel. En mamma sa att hon blev positivt överraskad när hennes son satte en mobbare på plats som hade stört honom i flera år, trots att hans handlingar kostade honom en 5-dagars avstängning från skolan.

via Facebook / Allison Davis

Våld är aldrig den bästa lösningen för att hantera situationer, men när inte ens de ansvariga verkar villiga att hjälpa till slutar det ofta med att man tar oväntade vägar för att lösa situationen. Allison Davis förklarade att hennes son Drew har varit offer för en mobbare i sin skola under flera år, men skolan han gick på har aldrig riktigt hanterat situationen: "I åratal har skolan svikit Drew," sa den besvikna mamman. "när den här pojken ständigt hotade med att slå Drew tillsammans med andra av sina vänner, gjorde skolan ingenting. När den här pojken följde efter Drew i korridoren och hotade och retade honom gjorde skolan ingenting, även om det hela filmades på video". Skolan agerade inte ens när andra barn uttryckligen meddelade lärare och rektor att Drew blev hotad av den här mobbaren.

Mamman skickade ett långt e-postmeddelande till skolan, eftersom Drew så småningom vägrade prata med skolans personal och bad dem hitta en lösning på denna jobbiga situation. Skolans svar var att få de två pojkarna att skriva på ett kontrakt om att de inte skulle komma i kontakt med varandra. Ännu ett misslyckande från en skola som borde utbilda morgondagens vuxna till vänlighet och förståelse, men som uppenbarligen inte alls hade lyckats med att göra det.

Advertisement

Five days of OSS for beating up the kid that has been tormenting and bullying him since middle school. I know as a...

Pubblicato da Allison Davis su Lunedì 2 dicembre 2019

Vid det här laget tappade även Allison hoppet om Drews skola, men det var här pojkens "hämnd" ägde rum: "En dag hotade den här översittaren Drew, medan de var på bussen, gjorde narr av hans pappa och hotade sedan även Jackson, hans 11 -årige bror... och det var vid denna tidpunkt som Drew bestämde sig för att han skulle sluta lita på skolan och vuxna människor och bestämde sig för att göra något själv. Han slog tre slag mot mobbaren, som skrek som ett barn, medan hans vänner tystnade... i morse tittade mobbaren honom inte ens i ansiktet”.

Drew lyckades därför lösa problemet som hade plågat honom under en längre tid på egen hand, men skolan bestämde sig ändå för att straffa hans gest med en avstängning på 5 dagar. "Jag vet att jag som mamma borde vara arg på honom för att han tog till våld och blev avstängd, men det är jag inte. Inte ett dugg," sa Allison stolt.

Vad tycker du om saken?

Advertisement