En polis går ner på knä för att trösta en flicka som just sett sin styvpappa bli arresterad

av sofia

03 Juli 2022

En polis går ner på knä för att trösta en flicka som just sett sin styvpappa bli arresterad
Advertisement

När man råkar bevittna scener i vardagen som ger lite hopp för framtiden är det svårt att låta bli att föreviga dem och dela dem med hela världen. Sam Juarez var mycket imponerad av en scen som han själv tvingades bevittna med sina egna ögon: under gripandet av en bilist gick en polis ned på knä för att trösta en liten flicka som kände både ångest och rädsla. Bilden av detta hjärtvärmande ögonblick lades ut på Facebook och har sedan dess blivit viralt. Polisen hade ingen aning om att någon tagit en bild vid det tillfället och han kunde inte hålla tillbaka sina känslor när han såg den flera timmar senare.

via Facebook / Sam Juarez

You know it’s always sad to see the little one’s in tears when one of their parents gets arrested. Today was one of...

Pubblicato da Sam Juarez su Martedì 28 giugno 2022

Allt började med att poliser från Morrow, Georgia Police Department var tvungna att stoppa ett fordon som körde långt över hastighetsgränsen. Poliserna bråkade omedelbart med föraren, som verkade mycket ovillig att samarbeta, tills de tvingades gripa honom. I bilen fanns även en liten flicka och den lilla flickans mamma, som tvingades bevittna hela scenariot och som omedelbart började prata med poliserna om sin partners situation. Barnet blev dock väldigt chockat över händelserna och vände sig till polischefen, David Snively, som gick ned på knä för att förklara allt och för att lugna henne. Efter att någon visat Snively bilden på dem två tillsammans lade polischefen upp ett hjärtevärmande inlägg på Linkedin:

"Idag var en tuff dag, men sent på eftermiddagen var jag precis där jag skulle vara. Den här lilla flickan närmade sig mig på ett självsäkert sätt under gripandet av hennes styvpappa och höll tillbaka tårarna när hon frågade mig om hennes mammas partner, som just hade gripits, någonsin skulle komma hem igen. Det krossade mitt hjärta. Jag lovade henne att han var i goda händer och skulle komma hem snart. Hon nickade, kramade mig sedan, lade huvudet på min axel och började snyfta.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Polisen beskrev sin sinnestämning vid den tidpunkten: "Jag var både ledsen över situationen och uppmuntrad av att den lilla flickan kände sig trygg med mig, det var ett fruktansvärt och vackert ögonblick på en gång. Jag hade ingen aning om att det här fotot hade tagits förrän det skickades till mig flera timmar senare. Det finns många saker i mitt liv som ligger bortom mitt förstånd, många misslyckanden och besvikelser. Men en sak har alltid varit tydlig för mig: jag vet vad jag har för roll på den här jorden. Idag har Gud gjort det möjligt för mig att använda denna förmåga och jag är säker på att den söta lilla flickan har gjort mer för mig än jag någonsin kunde ha gjort för henne."

En mycket medmänsklig gest, som påminner oss om att polisen alltid bör stå på medborgarnas sida.

Advertisement