En pojke ser en hemlös man utanför en restaurang och ber sin mamma bjuda honom på lunch

sofia

18 Oktober 2022

En pojke ser en hemlös man utanför en restaurang och ber sin mamma bjuda honom på lunch
Advertisement

Varje dag blundar människor inför andras svårigheter, ofta utan att ens inse det eftersom de är för upptagna med den allt snabbare vardagliga rytmen och alla de problem som de tvingas möta. Som tur är är inte alla sådana: när lille Josiah Duncan såg en hemlös man utanför en restaurang gick han inte bara förbi. Pojken som är från Alabama - USA - bestämde sig istället för att visa medmänsklighet och vänlighet på ett sätt som kommer att återställa hoppet för mänskligheten för vem som helst.

via Huffpost

Advertisement

Hans mamma, Ava Faulk, förklarade att lilla Josiah började ställa frågor när han såg den rufsiga mannen utanför restaurangen Waffle House. Han sa att han ville veta vad det innebär att vara hemlös. Var var hans familj? Var sov han? Var förvarade han sina matvaror?

Ava blev positivt överraskad över att se sin son som ville bli en god medborgare redo att ta hand om andra i sitt samhälle, så hon förklarade för den lilla pojken vad det innebär att vara hemlös och tillsammans bjöd de in mannen på restaurangen och erbjöd sig att betala för hans måltid. "Han kom in och satte sig, men ingen serverade honom. Så Josiah reste sig upp och frågade honom om han behövde en meny, för utan den kan du inte beställa. Han tog en och ställde den på hans bord", berättar hans mamma

Mannen bestämde sig för en hamburgare och när han kom frågade pojken om de kunde be tillsammans. Mannen svarade ja och Josiah bad en bön som rörde mannen och hela restaurangen till tårar. "Gud vår Fader vi tackar dig för våra många välsignelser Amen", sa den lilla killen.

Josiahs mamma sa att hon verkligen kände sig stolt och nöjd som förälder när hon såg sin son den dagen. "Jag vet att jag har uppfostrat en god medborgare och en snäll människa. Min lilla Josiah påminde mig om att när en chans dyker upp för att vara snäll, måste du alltid ta den" säger Ava avslutningsvis.

Vi kan inte vara mer överens eller vad säger du?

Advertisement