En 5-årig flicka behöver en njure så hennes fröken gör ett modigt val

av sofia

14 Juni 2023

En 5-årig flicka behöver en njure så hennes fröken gör ett modigt val
Advertisement

Motivationen som driver människor att bli lärare går utöver kärleken till ämnet de undervisar i. Många väljer att ägna en del av sina liv åt utbildning av ädlare skäl. Att undervisa i ett ämne är bara toppen av ett isberg, många försöker ge sina elever något mer: värderingar, stöd, hjälp och erfarenhet.

En förskollärare vid namn Robin Mach från Missouri, USA, visade nyligen sitt engagemang och sin kärlek till sitt arbete som går långt bortom allas förväntningar genom att hjälpa en liten elev i nöd.

via People

Advertisement
FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

Lilla Kayleigh Kulage föddes för tidigt vid bara 26 veckor och kämpade för sitt liv på NICU i 158 dagar. Trots de utmaningar hon har ställts inför har Kayleigh aldrig klagat över sitt lidande och hennes mamma är tacksam över att ha en så modig liten flicka.

Robin Mach är lärare på Kayleighs skola och har utvecklat ett starkt band med henne genom åren. Hon åkte hem till henne för privatlektioner och såg personligen de svåra förhållanden som den lilla flickan lever under och den kamp hon möter varje dag.

Bandet mellan Robin och Kayleigh har stärkts med tiden och läraren har bestämt sig för att göra något mycket speciellt för att förändra livet för den lilla flickan. Hon bestämde sig för att donera en njure till Kayleigh, så att flickan skulle kunna leva ett normalt liv, gå i skolan och slippa rören och kablarna runt henne. "Om ett barn behöver en ryggsäck eller skor i skolan, skaffar jag det till henne eller honom", förklarade läraren. "Det här var ungefär samma sak ... Kayleigh behövde en njure, och jag bestämde mig för att ge henne min," tillade hon.

Advertisement
FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

Efter operation som gjorde hennes föräldrar oroliga och en lång väntan för att se om transplantationen lyckades, har den lilla flickan nu äntligen fått ett nytt liv.

Hon kommer att kunna gå till skolan, bada, gå till stranden och göra allt som tidigare var omöjligt för henne. "Hon är en extremt stark liten flicka - hon gillar att peka på ärret och visa upp sin nya njure", förklarar Kayleighs mamma Desiree Kulage.

Det är inte alla som kan eller vill donera en njure som Robin gjorde, men hennes vänlighet och altruism gjorde att hon prioriterade sin elevs välbefinnande. "Jag tror inte att folk inser hur lätt det är att donera ett organ, så jag hoppas att fler kommer att inse det efter att vi har delat vår historia", sa läraren.

Hur många människor är så lyckligt lottade och har möjlighet att träffa sådana exceptionella människor i sina liv?

Advertisement