En präst utesluter en autistisk kille från en ceremoni: "Han måste ta nattvarden ensam så att han inte stör andra"

av sofia

17 Maj 2023

En präst utesluter en autistisk kille från en ceremoni: "Han måste ta nattvarden ensam så att han inte stör andra"
Advertisement

När man växer upp, allt eftersom man blir äldre, möter man fler och fler äventyr i livet och ibland till och med vissa utmaningar. Det är en del av livet och från en mycket ung ålder tvingas man ta itu med allt det som samhället har att erbjuda. Man möter många olika människor och nya situationer och följaktligen kan de första konflikterna uppstå. Föräldrarna till en pojke med autism som tvingades möta en mycket jobbig situation är mycket väl medvetna om detta.

De var medvetna om samhällets många fördomar, men aldrig kunde de ha förväntat sig att bli särbehandlade i kyrkan.

via Ground.news

Advertisement
Lawrence OP/Flickr - Not the actual photo

Lawrence OP/Flickr - Not the actual photo

I en församling i Silvi som ligger i Teramo (Italien), var en familj entusiastiska över sin sons kommande ceremoni. Efter många timmars religionsundervisning och många repetitioner, var den ödesdigra stunden för första nattvarden äntligen kommen för deras son.

Kyrkoherden som skulle hålla denna ceremoni motsatte sig dock att ge den pojken nattvarden: "Han kan inte delta i ceremonin tillsammans med de andra eftersom han riskerar att förstöra den för dem".

Prästen hade därför föreslagit att fira barnets första nattvard separat på baksidan av kapellet några meter bort från huvudbyggnaden. Föräldrarna var chockade och vägrade acceptera detta och valde att gå därifrån.

Advertisement
MART PRODUCTION/Pexels - Not the actual photo

MART PRODUCTION/Pexels - Not the actual photo

De tog med sin son till en annan kyrka som gärna tog emot pojken.

Men detta räckte inte för hans föräldrar som kände sig djupt förolämpade över händelsen: "Han är en väldigt gullig person och har ett bra förhållande till hela sin katekesklass: de tar hand om honom och avgudar honom, de vet att han är speciell och han är garanterat inte ett våldsamt barn som kan skapa problem", förklarar hans pappa. Hela denna historia har naturligtvis gett upphov till stark kontrovers.

Så prästen som hade vägrat att låta honom delta tillsammans med de andra försvarade sig genom att säga: "Vi förnekar inte någon eukaristin, vi har många gånger haft barn med diverse svårigheter och det har aldrig varit ett problem tidigare, men i detta fall under repetitionen gick pojken runt bland de andra barnen, skapade röra och gick till och med mot altaret och knuffade ner ljusen skrikandes”.

Hans föräldrar förklarade att den lilla killen helt enkelt hade halkat och ramlat och råkat slå till ett ljus som fallit till marken. Den nya kyrkoherden värmde dock familjens hjärtan med sina vackra ord: "Det stämmer, ni har mycket att stå i och det är inte lätt, men med dessa kramar han ger er tillåter eran son er att se Himlen" .

Till slut fick den lilla pojken den efterlängtade första nattvarden och hans pappa beskriver händelsen så här: "Det var väldigt rörande, men det som hände är fortfarande allvarligt: ​​vår son fick inte chansen att fira tillsammans med alla sina kamrater". Vad tycker du om den här historien?

Advertisement