En mamma som är hemmafru ber sin man ta hand om barnen i några dagar, men han vägrar

av sofia

13 Juni 2023

En mamma som är hemmafru ber sin man ta hand om barnen i några dagar, men han vägrar
Advertisement

Att fira sin födelsedag är viktigt i alla åldrar. Speciellt när vi är vuxna och vi har så många ansvarsområden som alltid väntar på oss, kan det att göra dagen då vi föddes speciell bli ännu mer meningsfullt. Det var därför en ung hemmamamma bestämde sig för att det bästa sättet att fira sin födelsedag på var att ge sig ut på en resa helt själv för att koppla av och återupptäcka glädjen i sina egna intressen. Maken var dock inte entusiastisk över hennes val och protesterade.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan i denna berättelse har tre barn i åldrarna 7, 4 och 2 och har bestämt sig för att ta hand om huset eftersom hennes man arbetar heltid: "Jag tar hand om huset och barnen ensam. Jag sköter städningen, tvätten, jag lagar mat, etc. Jag är hemmafru, men jag har också ett extra jobb som jag kan sköta självständigt och lägga in mellan vardagssysslor och annat”, sa hon. "När min födelsedag närmade sig sa jag till min man att jag ville ta en veckas semester, men att jag ville åka iväg ensam. Sedan bad jag honom att ta ledigt några dagar för att vara med barnen och ersätta mig i vardagssysslorna", fortsatte hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Maken tog det dock inte bra och blev rasande. Kallade sin fru självisk och vägrade ersätta henne i en vecka. "Han har aldrig satt igång en tvättmaskin på tio år. Han lagar middag "till och från" och städar inte, han sköter inte trädgården och hjälper inte våra barn med deras läxor. Jag förstår det, han är trött och jobbar heltid, men jag jobbar också och jag känner mig inte uppskattad. Jag skulle bara vilja ha en vecka där jag inte behöver trösta ett gråtande barn, eller oroa mig för andras välmående genom att offra mitt eget", förklarade kvinnan, som söker råd från webben om hur hon ska bete sig.

Användarna tyckte att hon hade helt rätt och föreslog – förutom semestern – även parterapi. Håller du med om detta förslag eller skulle du ha agerat annorlunda?

Advertisement