Hon skryter över att ha blivit mamma vid bara 11-års ålder: "Jag var ung, men ansvarsfull"

av sofia

08 Mars 2023

Hon skryter över att ha blivit mamma vid bara 11-års ålder: "Jag var ung, men ansvarsfull"
Advertisement

På senare tid är det lätt att stöta på temat moderskap: det är ett ämne som öppnar för många debatter och valfrihet. Till exempel finns det kvinnor som känner sig kompletta även utan att föda barn, medan andra plötsligt blir gravida, ställs inför valet om de ska välkomna en bebis i det ögonblicket eller avbryta graviditeten. Sedan finns det andra som väntar på den idealiska ekonomiska situationen innan de skaffar barn.

Det hävdas ofta att kvinnor blir mammor mer och mer "sent", men vad händer när vi ställs inför det motsatta fenomenet? Ett exempel på detta är en mycket ung 22-årig mamma som redan har en 11-årig dotter: hennes ålder och hennes mamma har bokstavligen gjort webben mållös.

via Publimetro

Advertisement
Instagram

Instagram

Tjugotvååriga Karen Canelón har faktiskt blivit föremål för diskussion på sociala medier för en video som hon delade på nätet som visar hennes andra barn som bara är några månader gammalt, hennes 11-åriga dotter och hennes 33-åriga mamma. Den unga kvinnan - som ursprungligen kommer från Venezuela - visar stolt att hon blev mamma vid 11 års ålder, vilket gjorde hennes mamma till mormor vid bara 22 års ålder.

De flesta användare blev chockade när de fick veta att en liten flicka i sin tur kunde föda ett eget barn och anklagade den unga kvinnan för att ha upplevt en del saker i en minst sagt olämplig ålder.

Advertisement

Andra understryker att en 11-årig flicka inte kan ha den mognad som krävs för att uppfostra ett barn, med tanke på att hon själv fortfarande befinner sig i en mycket känslig fas av sin uppväxt: "Vid 11-års ålder bad jag jultomten om en Barbie och lekte", skriver en ung kvinna. Många människor är skeptiska och tror att både tjejen och hennes mormor är hennes systrar, men den unga kvinnan hävdar att hon talar sanning och förklarar att hennes mamma också födde henne vid 11-års ålder.

"De kritiserar mig för att jag fick min dotter för ung, men även min mamma fick mig när hon var 11. Man kan bli mamma i mycket ung ålder, vara ansvarsfull och stå med båda fötterna på jorden", förklarar den unga kvinnan som fick över 50 miljoner visningar.

Vad tycker du om saken?

Advertisement