En kvinna får stark kritik för den klänning hon väljer att ha på sig på sin sons dop

av sofia

24 Juli 2023

En kvinna får stark kritik för den klänning hon väljer att ha på sig på sin sons dop
Advertisement

Även om vissa seder och traditioner har förändrats med tidens gång (en del av dem drastiskt), har det sedan lång tid tillbaka funnits händelser och tillfällen, under vilka det alltid har varit lämpligt att respektera en viss klädkod. En typ av klädsel som bäst passar det sammanhang vi befinner oss i.

På ett bröllop, en begravning eller ett dop kommer vi säkert att klä oss på olika sätt beroende på vilken typ av ceremoni vi deltar i. Det är en fråga om respekt och tradition, en sorts "social konvention" som har funnits i århundraden och som vi, mer eller mindre alla, är vana vid att se. Historien vi nu ska berätta handlar om en kvinna vid dopet av hennes son, men hon fick inte de reaktioner som hon kanske hade förväntat sig på videon som hon la upp...

via Debate

Advertisement
@yeinnysaenz/Debate

@yeinnysaenz/Debate

Problemet var klänningen som bars av kvinnan som vi bara känner vid hennes användarnamn @yeinnysaenz som orsakade stor kontrovers.

Dopceremonin av hennes son ägde rum i kyrkan i närvaron av en präst.

Kvinnan laddade upp en video som skildrade några av "höjdpunkterna" under dagens gång, med titeln "vilken underbar dag". Faktum är att inget anmärkningsvärt hände under hela ceremonin. Men bilderna hon delade på nätet har väckt hård kritik mot henne.

Advertisement
@yeinnysaenz/Debate

@yeinnysaenz/Debate

En enda kommentar från en användare som uttryckte sitt misstycke angående klänningen som bars av den unga mamman gav upphov till en storm av kritik på nätet. Han definierade den som oförskämd och inte särskilt lämplig för en religiös ceremoni.

Kvinnans klänning var helt vit, men den hade en låg urringning och en slits som verkligen inte gick obemärkt förbi. Dessutom satt hela klänningen väldigt tajt på henne och visade därför tydligt upp henne kurvor.

Det var alltså här som en lång debatt föddes om när en uttrycksform, ens önskan att trivas med sig själv och med andra, bör åsidosättas för att anpassa sig till en mer formell händelse?

De flesta ställde sig på denna mammas sida och hävdade att klänningen passade henne väldigt bra och inte var så överdriven, men andra fortsatte att hävda att på vissa platser och för vissa evenemang var kvinnans utseende definitivt "för mycket". Vem tycker du har rätt?

Advertisement