Den här mamman kastar ut sin 17-åriga dotter som är gravid: "Jag är ledsen, men jag har andra planer för min pension"

av sofia

02 Januari 2024

Den här mamman kastar ut sin 17-åriga dotter som är gravid: "Jag är ledsen, men jag har andra planer för min pension"
Advertisement

En mamma och en dotter kan vara bästa vänner för livet, eller eviga rivaler. Utan att det påverkar det faktum att en mamma alltid kommer att ha en speciell plats för sitt barn i hjärtat, måste vissa situationer övervägas. Ibland finns det situationer som kan överskrida gränsen för vad som är acceptabelt och hur mycket man måste lägga sitt eget liv åt sidan som förälder.

Som i historien vi nu ska berätta för dig som handlar om en mogen kvinna som har bestämt sig för att ta ställning i en fråga som rör hennes tonårsdotter och som inte har för avsikt att kompromissa för att hjälpa henne.

Advertisement

Händelsen som gjorde att konflikten utlöstes

Händelsen som gjorde att konflikten utlöstes

Dragana_Gordic/Freepik

Kvinnan i fråga skrev på ett forum på nätet och frågade andra användare om hennes starka ställningstagande var för hårt gentemot hennes dotter. Det här är vad som har hänt:

"Jag är en kvinna och har nått en viss ålder, nyligen pensionerad, och jag har ett stort problem med min dotter. Hon blev gravid bara 17 år gammal och nu förväntar hon sig att jag och hennes pappa ska hjälpa henne med barnet hon ska föda om några månader, men jag har andra planer”, säger tjejens mamma.

"Min man går i pension om 11 månader och vi räknar ner dagarna eftersom vi inte kan vänta på att vi båda ska kunna vara lediga", tillade hon.

Men allt verkade vara avsett att förändras när nyheten om tonåringens graviditet kom. Kvinnan förklarade tydligt att hon inte har för avsikt att ändra sina planer och anser att det skulle vara orättvist mot henne eftersom hon redan har varit mamma och nu bara vill kunna njuta av sin pension och göra det hon vill. Men dottern, som är helt övertygad om att behålla barnet, kände sig mycket besviken på sin mamma...

Advertisement

Användarnas reaktioner

Användarnas reaktioner

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

"Jag kommer att hitta ett jobb!", svarade den mycket unga tjejen på frågan om hur hon skulle ta hand om en liten bebis i sin ålder. "Och vem ska ta hand om barnet medan du jobbar då?", svarade mamman.

Tjejen svarade naturligtvis att hon förväntade sig hjälp från dem, sina föräldrar, i detta avseende. Så när hon fick reda på att hennes mamma inte hade för avsikt att vara barnvakt åt sitt barnbarn, blev hon lika förvånad som hon blev arg och frustrerad. Nu undrar mamman om hon gjorde fel när hon sa till sin dotter att hon hade till innan barnets födelse på sig att hitta ett jobb och därefter ett nytt boende.

Pappan till 17-åringen tycker att situationen är väldigt jobbig och vill inte kasta ut sin dotter, men hans fru kräver att få hans stöd: "Det är inte rättvist mot oss", förklarade hon.

Människor på nätet har haft motstridiga åsikter om denna känsliga fråga: "Jag anser att det är din dotters rättighet att välja om hon vill behålla barnet eller inte", skrev någon, "Jag förstår hur känslig frågan är, men om flickan är mogen nog för att kunna bli mamma borde hon också kunna förstå att hon inte kan ta föräldrarnas hjälp för givet”, kommenterade en annan. Många har också påpekat hur svårt det kommer att vara för 17-åringen att hitta ett jobb som gör att hon kan tjäna tillräckligt bra och som dessutom fungerar för en nybliven mammas behov... Vad tycker du om den här situationen?

Advertisement