En pappa förstör sin sons dator för att han inte är nöjd med hans betyg

av sofia

18 Oktober 2023

En pappa förstör sin sons dator för att han inte är nöjd med hans betyg
Advertisement

Alla väljer vad de vill göra på fritiden. Naturligtvis är det viktigt att aktiviteten man väljer inte skadar en själv eller andra, men detta är förmodligen underförstått för de flesta. En pappa måste alltid försöka vägleda sina barn i rätt riktning och för att göra det kan han ta till olika pedagogiska metoder. Det är dock inte alltid lätt att avgöra vad som är rätt eller fel när det gäller barnuppfostran.

Hur ska en förälder bete sig när ett barn inte lever upp till förväntningarna och man blir besviken? Pappan i den här historien bestämde sig för att välja en minst sagt drastisk lösning...

via Reddit

Advertisement

Hans hobby blev förstörd

Hans hobby blev förstörd

Reddit

Pojken som blivit offer för sin fars handlingar skrev ett inlägg på ett berömt forum. Han bestämde sig för att dela sin historia för att få råd om hur han skulle hantera en minst sagt svår familjesituation.

"Jag har flera hälsoproblem och jag har en tendens att ofta bli sjuk. Som en konsekvens av detta är jag ofta frånvarande från skolan, missar viktiga lektioner och mina betyg blir oundvikligen lidande...", förklarar pojken.

Hans pappa är uppenbarligen medveten om detta, men han bestämde sig ändå för att inte prata med sin son utan att istället straffa honom. Han var besviken över sin sons dåliga betyg och tog ut sina aggressioner mot sonens dator. Han kastade bokstavligen ut den genom fönstret! Hur tror ni att tonåringen reagerade?

Advertisement

Användarnas åsikter

Användarnas åsikter

cookie_studio/Freepik - Not the actual photo

Naturligtvis tog han det inte alls bra. Att vara vid datorn och spela tv-spel är hans största passion och på fritiden har han alltid tyckt om att göra detta. Som om det inte vore nog hade han mödosamt satt ihop den där elektroniska maskinen och vi pratar om en väldigt dyr speldator vars enskilda komponenter lätt kostar runt 10 000 kronor!

Den ekonomiska skadan som den mannen orsakat är därför avsevärd, särskilt om man tänker att pojken spenderade pengarna som krävdes för det dyra köpet ur egen ficka. Men den största skadan han gjorde rör givetvis deras relation.

Pojken blev i själva verket djupt sårad av sin pappas beteende som var både respektlöst och våldsamt. Användarna blev minst lika chockade och sa hur de skulle ha agerat i hans ställe.

"Ja, det här är en förälder som kommer att hamna på det värsta vårdhemmet när det sedan blir dags", skrev en, "Jag kan inte fatta att han förstörde tusentals kronor på ett så hänsynslöst sätt!" utbrast en annan, "Många föräldrar tror att de kan gör vad de vill med sina barns liv som om de vore deras egendom, de kommer att inse hur fel de har haft först när det är för sent." kommenterade ännu en.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement