"Jag hade förbjudit människor från att lägga upp bilder på min nyfödda son, men min svärmor lyssnade inte på mig"

av sofia

19 Oktober 2023

"Jag hade förbjudit människor från att lägga upp bilder på min nyfödda son, men min svärmor lyssnade inte på mig"
Advertisement

Svärmor och svärdotter: en relation som ofta är konfliktfylld och, låt oss säga, händelserik. Vi vet mycket väl att det inte är någon självklarhet att de kommer överens och att oenighet och olika åsikter kan skapa osämja, men vi är också medvetna om det inte är så för alla och att det finns undantag från regeln. Ändå bekräftar den här historien för oss att det inte är lätt om det inte finns ömsesidig respekt och att det kan finnas beteenden som rubbar balansen, både från ena hållet och från andra.

I berättelsen vi vill dela idag uppstod en konflikt mellan svärmor och svärdotter på grund av publiceringen av ett foto. Låt oss ta reda på varför.

Hennes krav respekterades inte...

Hennes krav respekterades inte...

Rawpixel - Not the actual photo

Svärdottern i fråga är också nybliven mamma och berättade om en jobbig situation som involverade henne och hennes svärmor. "Jag har precis fött mitt första barn, men på grund av ett problem som uppstod direkt efter födseln bad jag mina släktingar att inte publicera nyheten eller några bilder på sociala medier - börjar kvinnan sin berättelse - Jag och min man skickade några bilder till de personer som stod oss ​​närmast, och på den ena kan man bara se vår bebis fötter. Några dagar senare sa vi att det var okej att göra tillkännagivandena, men bad specifikt att inte lägga ut bilder på webben där man kunde se vår sons ansikte. De fick bara använda de små fötterna."

En berättigad begäran, med tanke på att den kom från barnets föräldrar, men det fanns en person som bestämde sig för att inte respektera den.

Advertisement

En bild spreds på nätet trots att mamman klart och tydligt hade sagt att hon inte ville det

En bild spreds på nätet trots att mamman klart och tydligt hade sagt att hon inte ville det

Pexels - Not the actual photo

Tydligen beslutade barnets farmor som är svärmor till författaren av inlägget att inte respektera denna begäran och lade upp ett foto där barnets ansikte kunde ses perfekt.

"Så fort jag såg den sa jag åt henne att ta bort den, men hon sa nej, för det skulle ha verkat konstigt - skrev kvinnan - och att hon ville visa sina vänner fotot på sitt barnbarn. Jag var inte emot det faktum att hon skickade det privat till någon, men ville bara att det inte publicerades på nätet. Min man tog hennes parti och anklagade mig för att inte visa förståelse för min svärmors entusiasm över att bli farmor."

Kanske var det så, men kvinnan hade faktiskt ett giltigt skäl för att inte vilja att bilderna skulle läggas ut på nätet.

Varför ville hon inte att andra skulle lägga upp bilder?

Varför ville hon inte att andra skulle lägga upp bilder?

Pexels - Not the actual photo

Denna nyblivna mamma specificerade anledningen till att hon inte ville det: "Min man och jag arbetar båda med IT-säkerhet och vi har tvingats ta itu med kriminella som har hotat oss flera gånger - skriver hon - det var därför jag inte ville. Det som verkligen gjorde mig arg var dock bristen på respekt för mina gränser."

Det var ju trots allt hon som var mamman och hade rätt att bestämma över sitt barn. Naturligtvis var farmorn överlycklig och ingen ville ta denna glädje ifrån henne, men är detta verkligen en legitim ursäkt för att fullkomligt strunta i föräldrarnas önskemål?

Mor- och farföräldrar kanske ibland överdriver på grund av kärleken till sina barnbarn, men föräldrarnas gränser bör respekteras och aldrig överskridas.

Vad tycker du om den här historien?

Source:

Mumsnet

Advertisement