"Jag är rasande! Mina svärföräldrar lägger undan pengar åt alla sina barnbarn, men mina barn kommer att få mindre pengar än sina kusiner"

av sofia

19 Oktober 2023

"Jag är rasande! Mina svärföräldrar lägger undan pengar åt alla sina barnbarn, men mina barn kommer att få mindre pengar än sina kusiner"
Advertisement

Att hantera familjerelationer och se till att allt går smidigt är ett ansträngande jobb ibland måste vi erkänna. Den som försöker "behaga" alla kommer någon gång att inse att det inte är möjligt och att det säkert kommer att finnas någon som kommer att bli besviken över något val som gjorts. Detta händer särskilt när det handlar om pengar.

Pengar är ofta en anledning till diskussion och kan till och med göra att relationer mellan anhöriga försämras. Vilket hände i den här historien som handlar om en konflikt mellan en svärdotter och hennes svärföräldrar. Men låt oss förklara det hela närmare.

Vad var orsaken bakom detta beslut?

Vad var orsaken bakom detta beslut?

Pexels - Not the actual photo

En mamma delade sin historia på Mumsnet och ville fråga användare om råd om huruvida hennes reaktion var överdriven eller inte med avseende på ett val som hennes svärföräldrar hade gjort. Det hela kretsade kring sparkonton som de hade öppnat åt sina barnbarn.

"Min man och jag har två tonårsbarn, medan min mans bröder har ett vardera på 10 och 3 år - börjar kvinnan sitt inlägg- En dag upptäckte jag att båda mina svågrars barn hade sparkonton som hade öppnats av deras farföräldrar. Till en början trodde jag att det var något de hade gjort bara för den 10-åriga tjejen eftersom hennes mamma var ensamstående, men så upptäckte jag att det var samma sak för den andra också - fortsatte hon - Min svärmor insåg att jag hade märkt detta och frågade mig om mina barn hade personliga bankkonton för sin framtid. Jag sa ja och från det ögonblicket började de göra insättningar åt dem också."

En mycket generös gest som kvinnan uppskattade väldig mycket, men inte fullt ut.

Advertisement

Varför gillade hon inte svärföräldrarnas beteende?

Varför gillade hon inte svärföräldrarnas beteende?

Pexels - Not the actual photo

Författaren till inlägget påpekade att hennes svärföräldrars beslut att lägga undan pengar till sina barnbarn skulle fortsätta tills de fyllde 18 år. Hennes svågrars barn hade varsitt konto från födseln, medan hennes barn som redan tonåringar, skulle ha fått mindre pengar. Var detta verkligen rättvist? Absolut inte enligt henne.

"Mina barn kommer att få pengar från sina farföräldrar i bara 4 år - skrev kvinnan - är jag orimlig om jag tycker att det inte är rättvist och att de ska ge alla lika mycket? Jag tänker också att vi har två och att deras ekonomiska möjligheter kanske inte var desamma för några år sedan, men jag tror ändå att det här inte är rättvist. Har jag fel?”.

Folk hade blandade åsikter och det fanns en tydlig klyfta mellan de som var med den här mamman och de som var emot.

Rätt eller fel? Detta är vad de som läste inlägget tycker

För de som läste inlägget är det inte solklart vem som har rätt och vem som har fel. Faktum är att många sa att de var förvånade över hennes krav. Hon borde ha tackat utan att kräva samma behandling. Tvärtom fanns det andra som sa att de var lika upprörda som hon över den orättvisa behandlingen mellan barnbarn. Men det är tyvärr sånt som händer, särskilt i stora familjer. Det vore trevligt om det alltid var rättvist och om alla barnbarn, barn och varje anhörig behandlades på samma sätt som de andra, men vi vet mycket väl att detta är omöjligt.

Skillnader finns och kommer alltid att finnas där, vi ser det dagligen och kanske måste vi lära oss att acceptera det för att inte må dåligt över vissa beteenden.

Har du någonsin hamnat i en liknande situation och hur betedde du dig? Har denna mamma fel att tycka att det är en orättvisa mot hennes barn eller överdriver hon?

Source:

Mumsnet

Advertisement