En mamma anklagar sin dotter: "Det är ditt fel om jag varit tvungen att skaffa barn sent"

av sofia

06 April 2023

En mamma anklagar sin dotter: "Det är ditt fel om jag varit tvungen att skaffa barn sent"
Advertisement

Vi läser eller hör ofta hur svår rollen som förälder är, hur mycket resurser som krävs för att tillgodose ett barns alla behov. Att bli mamma är väldigt tröttsamt med tanke på det otroligt stora behovet som ett barn har av denna roll, särskilt under de första månaderna av livet är en nyfödd helt beroende av hennes vård.

Det finns dock ett ämne som ofta förbises: hur svårt det är att vara barn. Även om det stora ansvaret ligger hos föräldrarna, är det inte alltid lätt att förklara sina synpunkter och sina visioner eller livsambitioner för en mamma eller pappa. Är du inte övertygad? Låt oss ge dig ett konkret exempel.

via Mirror

Advertisement
Kristy/Flickr - Not the actual photo

Kristy/Flickr - Not the actual photo

I verkligheten är den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse en mamma, men hennes historia kretsar kring det som hennes dotter enligt henne gjort "fel" . För att vara exakt är den 42-åriga mamman arg på sin 20-åriga dotter. Konflikten uppstod för att den unga flickan förklarade att hon inte ville ha barn och på grund av denna medvetenhet bestämde hon sig för att hon skulle opereras för att bli steril.

Mamman kunde inte stå ut med valet som hon definierade som "egoistisk" och opportunistisk: "Det finns själar som behöver ansluta sig till vår familj av förfäders eller karmiska skäl, vi behöver skaffa barn! Eftersom min dotter är för omogen och bara tänker på sig själv skaffade jag, i min ålder, två barn till, barn som det hade varit hennes uppgift att föda” – började kvinnan inlägget på ett forum i jakt på godkännande.

Men svaren från användarna har inte varit uppmuntrande.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Din dotter är en separat person, inte en del av dig! Hon har full rätt att välja vad hon ska göra och inte göra i sitt liv" - skrev en användare. "Sluta skylla på henne om du är trött på att ha små barn i närheten, ingen tvingade dig till det", kommenterade en annan.

"Du lurar dig själv om du tror att du kan tvinga någon att skaffa barn och uppfostra dem som du vill för att det var det du ville göra med ditt liv" - lade en tredje till. "Du kan inte manipulera barn till att göra det du vill, jag vet detta av personlig erfarenhet och om du fortfarande inte har listat ut det i din ålder, ja, då är jag ledsen, men det är bättre för ett barn att växa upp utan en mamma än med någon som du"- skrev till och med en annan person.

Kort sagt, kvinnan fick inte det efterlängtade stödet. Relationen mellan föräldrar och barn är komplicerade, men på båda sidor och detta bör has i åtanke. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement