Hennes 11-åriga dotter går på pyjamasparty hemma hos grannarna och kommer hem med 10 nya piercingar

av sofia

08 Mars 2023

Hennes 11-åriga dotter går på pyjamasparty hemma hos grannarna och kommer hem med 10 nya piercingar
Advertisement

Att uppfostra sina barn är en glädje och samtidigt ett oerhört ansvar. Den svåraste perioden är utan tvekan före tonåren, när de börjar gå i mellanstadiet och överger sin bekymmerslösa barndom på bara några månader. I denna känsliga fas av livet kan de första meningsskiljaktigheterna och de första personliga valen börja dyka upp som inte alls stämmer överens med husets regler.

Det vet en ung amerikansk mamma mycket väl som lät sin 11-åriga dotter gå på sin bästa väns pyjamasparty och sedan återvände med så mycket som 10 hål i öronen. Men låt oss ta det hela från början.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Under helgen åkte min 11-åriga dotter till våra grannar för en övernattning. Vår grannes dotter är 13 och hon bjöd också in två andra vänner på 14 och 15 år. Jag var lite motvillig att tänka på att min dotter skulle spendera så mycket tid med de äldre tjejerna, men vi känner våra grannar väl och vi har till och med åkt på semester tillsammans", förklarade mamman.

Men hennes oro visade sig inte vara obefogad när hennes dotter kom hem med 10 hål i öronen, varav sju på ena sidan och tre på den andra. Den lilla flickan förklarade för sin mamma att de alla hade gjort det och att hon ville delta: "Det är väldigt ovanligt för min dotter, som bara hade låtit ta sina första hål (som hon sällan använder) och aldrig uttryckt intresse för att ta några andra hål i öronen" säger hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan kan sin dotters smak och misstänker att flickan troligen blev påverkad av grupptrycket. Dessutom sa hon att hon var extremt oroad över hygienen: "Hon är för ung för att fatta ett beslut som jag anser vara slutgiltigt. Hon kan till och med ångra piercingarna senare. Nu funderar jag på att förbjuda min dotter från att umgås med dottern till vår granne, men jag är inte säker på om det är en bra idé eftersom de är nära vänner", avslutade mamman och bad om råd på nätet om hur hon ska hantera denna mycket känsliga situation.

Användarna höll med henne och gav råd om hur hon skulle hanterar det: "Jag blev bokstavligen chockad när jag läste om antalet piercingar i ett öra. Jag trodde att det rörde sig om 2 hål (1 i varje öra). Det är klart att du bör prata med din dotter om relationen till hennes kompisar, men om jag var som du skulle jag även prata med de andra föräldrarna på grund av bristande tillsyn och hälso- och hygienrisken som de unga tjejerna tog. Detta är oacceptabelt, det finns så många problem och jag hoppas att även de vill ta detta med sin dotter”, kommenterade en man. Vad tycker du om saken?

Advertisement