Hon ger sin dotter namnet på en sagofigur: "De ville inte registrera hennes namn"

av sofia

19 Mars 2023

Hon ger sin dotter namnet på en sagofigur: "De ville inte registrera hennes namn"
Advertisement

På senare tid har fler och fler föräldrar försökt hitta det perfekta namnet för sina barn. Det finns en tendens att ge sina barn speciella och meningsfulla namn, gärna unika sådana, men ibland förstår inte alla dessa val. Danielle Shap, en 45-årig engelsk mamma, är mycket väl medveten om detta, efter att ha haft svårt att registrera namnet på sin tredje dotter.

Kvinnan, som är bosatt i Enfield, norr om London, blev inspirerad av en sagofigur när hon skulle namnge sin bebis och, trots andras förvirring, lät hon sig inte påverkas och insisterade på att hennes dotter skulle få det namnet hon hade bestämt.

via The Sun

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"När jag gick till registreringskontoret för att registrera mitt tredje barn vägrade personalen ta emot formuläret och rådde mig att tänka över mitt beslut på allvar", berättar Danielle. Kvinnan hade bestämt sig för att döpa sin dotter till Lola Cinderella. Hon hade ingen avsikt att ändra sig och ville inte heller låta sig påverkas av deras åsikt.

"Personalen varnade mig för att någon skulle kunna reta den lilla flickan, men jag är mer än övertygad om mitt val", kommenterade mamman. Danielle förklarar att hon tycker att namnet helt enkelt är bedårande och att det inte var något konstigt med det och därför var hon övertygad om att registrera det: "Jag trodde att det här skulle bli en sagolik upplevelse och istället höll det på att bli en mardröm", förklarade hon.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

När personalen väl insåg att mammans beslut var genomtänkt bad han om ursäkt och kontrollerade om namnet var "tillåtet". I många länder runt om i världen kan det finnas restriktioner när det gäller vissa namn. Det finns inga särskilda förbud i Storbritannien, förutom under omständigheter där namnet kan anses stötande.

Efter några kontroller fick Danielle äntligen sin dotter registrerad med det begärda namnet. Men varför Cinderella? "Efter två timmars förlossning föddes min dotter vid midnatt och hon är min lilla prinsessa. Jag skulle inte ha bytt namn för något annat i världen", förklarade Danielle. Mamman säger sig ha fått blandade reaktioner från vänner och släktingar. Vissa var förbryllade och andra entusiastiska över hennes val.

Vad tycker du om saken?

Advertisement